Pitsa juustupõhjal

Valmistusaeg 30 minutit

Kogused olenevad plaadi või vormi suurusest:

  • riivjuustu
  • purustatud tomateid või pitsakastet (vaata paki pealt süsivesikusisaldust)
  • prae- või suitsukanatükke
  • punase sibula rattaid
  • soolaseeni
  • peekonitükke
  • jalapenorattaid
  • paprikat
  • marineeritud kurgi kuubikuid
  • kõige peale veel üks pakk riivjuustu
  • pitsamaitseainet

Võta ahjuplaat või tordivorm, kata see küpsetuspaberiga ja pane peale nii palju riivjuustu, et põhi oleks kaetud. Raputa juustu peale pitsamaitseainet. Pane 200kraadisesse ahju seniks, kuni juust on ühtlaseks kihiks sulanud.

Võta juustupõhi ahjust välja ja tõsta sellele lusikaga õhuke kiht pitsakastet või purustatud tomateid. Seejärel pane peale meelepärane kate: kanatükid, peekon, sibul, oliivid, kurk, jalapenorattad, seened vms. Maitse jaoks on oluline lisada kindlasti just värskeid krõmpsuvaid lisandeid (sibul, paprika, kurk, tomat, seened vms), mitte valmistada oma pitsa ainult lihast ja juustust. Tõsta pitsa umbes 10 minutiks uuesti ahju, et pealmine kiht juustu ka ära sulaks.

Kõige paremini maitseb veidi jahtunult! Serveeri koos rukolalehtedega.

Retsept pärineb Kadi Kõivu raamatust "LCHF. Hea enesetunne rasvarikkast ja süsivesikuvaesest toidust".