RETSEPT | Tervisesõprade seas populaarse LCHF dieedi retseptinäide: pitsa, mille abil garanteeritult kilosid kaotad
Täherida LCHF − Low Carb High Fat — tähendab vähe süsivesikuid ja palju häid rasvu. LCHFis süüakse lihtsat päris toitu. Neis mõnusates toitudes on muna, liha, kala ja kana, palju erinevaid köögivilju, ehtsat võid, kookosõli, täisrasvaseid piimatooteid, pähkleid ja marju. Kaal langeb, aga enesetunne on hea. Kõht püsib pikalt täis ja magusaisu ei piina.
Pitsa juustupõhjal
Valmistusaeg 30 minutit
Kogused olenevad plaadi või vormi suurusest:
- riivjuustu
- purustatud tomateid või pitsakastet (vaata paki pealt süsivesikusisaldust)
- prae- või suitsukanatükke
- punase sibula rattaid
- soolaseeni
- peekonitükke
- jalapenorattaid
- paprikat
- marineeritud kurgi kuubikuid
- kõige peale veel üks pakk riivjuustu
- pitsamaitseainet
Võta ahjuplaat või tordivorm, kata see küpsetuspaberiga ja pane peale nii palju riivjuustu, et põhi oleks kaetud. Raputa juustu peale pitsamaitseainet. Pane 200kraadisesse ahju seniks, kuni juust on ühtlaseks kihiks sulanud.
Võta juustupõhi ahjust välja ja tõsta sellele lusikaga õhuke kiht pitsakastet või purustatud tomateid. Seejärel pane peale meelepärane kate: kanatükid, peekon, sibul, oliivid, kurk, jalapenorattad, seened vms. Maitse jaoks on oluline lisada kindlasti just värskeid krõmpsuvaid lisandeid (sibul, paprika, kurk, tomat, seened vms), mitte valmistada oma pitsa ainult lihast ja juustust. Tõsta pitsa umbes 10 minutiks uuesti ahju, et pealmine kiht juustu ka ära sulaks.
Kõige paremini maitseb veidi jahtunult! Serveeri koos rukolalehtedega.
Retsept pärineb Kadi Kõivu raamatust "LCHF. Hea enesetunne rasvarikkast ja süsivesikuvaesest toidust".