1. “Mul pole aega.”

Aeg on su kõige väärtuslikum vara ja kuigi ühes päevas on vaid 24 tundi, suudame me ikka leida aega nendeks asjadeks, mida me päriselt teha soovime — inimesed, kellega soovime kohtuda, hobid, millega tahame tegeleda jne. Ainsad asjad, mis võivad meie teele ette jääda, on rumalad vabandused, mida me välja mõtleme. Selge on see, et kui sa midagi päriselt tahad, siis sa leiad selleks aega.

2. “Mul pole olnud piisavalt palju võimalusi.”

Kui su teel seisab ees takistusi, pead sa leidma viisi, kuidas neist mööda minna või need üldse purustada. Edukaks saamine ei ole lihtne ja kohe kindlasti ei leia sa selleni otseteed.

Kui ütled, et sul lihtsalt pole olnud võimalik midagi teha, peatad end enne, kui üldse alustada jõuad. Loo ise neid võimalusi ja mõtle ise välja viisid, kuidas probleeme lahendada.

3. “Ma ei taha riskida sellega, mida mu pere või sõbrad minust arvavad.”

Selle mängu mängimiseks pead kasvatama endale paksu naha ja ei tohi hoolida sellest, mida teised inimesed arvavad. Kui su sõbrad sind ei toeta, vajad uusi sõpru. Kuigi uut peret pole sul võimalik hankida, võid end nende negatiivsest energiast distantseerida. Ignoreeri neid, sest nendega nõustuda on lihtne ja see annab sulle pääsetee, aga nii edukaks ei saada. Kasuta nende negatiivsust hoopis motivaatorina ja ärka igal hommikul eesmärgiga neile vastupidist tõestada.

4. “Ma peaksin olema rahul sellega, kus ma täna olen ja mis mul juba olemas on.”

Elu on lühike ja sa ei tohiks iial olla rahul selle natukesega, mis sul praegu on, vaid peaksid alati soovima saavutada rohkemat. Ära lepi keskmisega, vaid ole parim!

5. “Ma kardan riskida.”

Kes ei riski, ei saa ka edukaks — nii lihtne see ongi. Pead leppima, et iga võimalusega kaasnevad ka riskid ja neid on palju. Vaata kasvõi mõnda väga edukat ettevõtjat või ettevõtet ja näed, kui palju riske nendega seotud on. Elon Musk näiteks pani kõik 180 miljonit dollarit, mis ta PayPali müügist teenis, uute riskide alla: 100 miljonit SpaceX, 70 miljonit Tesla ja kümme miljonit Solar City. Seejärel oli ta sunnitud laenama raha, et oma üür ära maksta. Kas ta kartis? Kindlasti mitte. Riskid olid seda ka väärt, sest Musk on täna väärt ca 21.5 miljardit dollarit.

Allikas: Entrepreneur