RETSEPTID | Viis parimat peosnäkki, mis ei tee paksuks
1. Küpsetatud juust maasikatega
Vaja läheb:
60 g juustu
375 g maasikaid
7 g päevalilleseemneid
Kaunistuseks peterselli
Valmistamine:
Aseta viilutatud juust ahjuplaadile.
Raputa peale tükeldatud päevalilleseemneid.
Küpseta ahjus 220 kraadi juures kuldpruuniks.
Selleks kulub umbes 10-15 minutit.
Lase jahtuda ja lõika juustust sulle sobivad tükid.
Serveeri maasikatega.
2. Banaani-maapähkli dip pirniga
Vaja läheb:
50 g banaani
24 g maapähklivõid
80 g Kreeka jogurtit
190 g pirni
Valmistamine:
Sega kannmikseris kõik dipi koostisosad.
Lõika pirn sektoriteks.
Kasta pirniviilud dipi sisse ja naudi!
3. Krõbe leib purustatud ubade ja avokaadoga (sobib veganile)
Vaja läheb:
50 g Pärnu rukkileiba (Fitlap.ee soovitussildiga)
130 g punaseid nõrutatud konservube
65 g avokaadot
4 g oliiviõli
Tilk laimimahla
Maitseks peterselli
Maitseks soola
Valmistamine:
Määri leivaviilud õliga kokku ja küpseta ahjus 220 kraadi juures krõbedaks.
Kui soovid, võid leiba ka õues grilli peal pruunistada.
Purusta küps avokaado ja punased nõrutatud oad.
Maitsesta soola, laimimahla ja hakitud peterselliga.
Määri avokaado-oasegu leivale ja naudi.
4. Banaan šokolaadi-pähklikattega (sobib veganile)
Vaja läheb:
130 g banaani
6 g kookosõli
7 g toorkakaod
25 g röstitud sarapuupähkleid
3 g mett
Valmistamine:
Viiluta banaan.
Sega vedel kookosõli toorkakao ja meega.
Purusta röstitud pähklid.
Pane banaaniviilud taldrikule, nirista peale isetehtud šokolaad ning raputa peale purustatud pähklid.
Kui soovid, võid banaaniviilud panna enne söömist tunnikeseks sügavkülma.
5. Kartulikrõpsud suitsulõhega
Vaja läheb:
200 g kartulit
105 g soolalõhet
3 g oliiviõli
1 suur tomat
Maitseks pitsamaitseainet
Maitseks soola
Maitseks pipart
Valmistamine:
Lõika kartulid seibideks ja määri õliga kokku.
Maitseta soola ja paprikapulbriga.
Lõika tomat keskelt pooleks.
Raputa peale soola ja pitsamaitseainet.
Küpseta ahjus 220 kraadi juures kuldpruuniks.
Serveeri kartulikrõpse soolalõhe ja küpsetatud tomatiga.