RETRORETSEPTID | Neli maitsvat ja vitamiinirikast rooga rohelisest sibulast
Rohelise sibula salat munaga
Tarvis läheb:
- suur punt sibulapealseid
- 2 keedetud muna
- 1 dl õli-, majonees- või koorekastet
- viilutatud rediseid
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Puista peale hakitud muna ja tõsta salatikastet, aga ära läbi sega. Kaunista rediseviiludega.
Rohelise sibula salat kodujuustuga
Tarvis läheb:
- suur punt sibulapealseid
- 200 g kodujuustu
- soola
- murulauku
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Sega kausis sibul ja kodujuust, maitsesta. Puista peale hakitud murulauku.
NB! Kodujuustu asemel võid kasutada ka kohupiima. Kui soovid kastet, siis sega juurde ka keefirit.
Rohelise sibula salat hapukurgiga
Tarvis läheb:
- suur punt sibulapealseid
- 2–3 värsket soolakurki
- soola ja musta pipart
- veidi (oliivi)õli
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Lisa kuubikuteks lõigatud soolakurgid. Maitsesta, niisuta salat õliga ning serveeri.
Rohelise sibula salat peediga
Tarvis läheb:
- suur punt sibulapealseid
- 1 keedetud või röstitud peet
- 3 sl jõhvikamahla või veiniäädikat
- 1 tl köömneid
- soola ja suhkrut
- soovi korral õli- või hapukoorekastet
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Riivi peet. Sega toiduained, piserda peale jõhvikamahl ja maitsesta köömnete, soola ja suhkruga. Anna lauale kausiga, soovi korral paku kõrvale kastet.
NB! Köömned võiks esmalt kuival pannil röstida — jäävad maitsvamad!
Allikas: kodus.ee