Oled tõeline eneseimetleja

Kõik diktaatorid on nartsissistid — eneseimetlejad, kes hoolivad ainult iseendast ja on veendunud oma ülimuslikkuses.

Oled isekas

Tuleta nüüd meelde, kes sõi lapsepõlves õdede-vendade eest kõik kommid ära? Kes nõudis ühiselt ehitatud liivalossi eest kogu au endale? Kes vähendab kolleegide panust ühisesse projekti ja suurendab iseenda oma, et kiitust saaksid ainult sina? Kelle eesmärk on panna teised end pisikese ja tähtsusetuna tundma, et saaks ise särada?

Töötad juhtival kohal

Pole vahet, kas juhid lasteaialapsi, treeninggruppi või kontoritäit inimesi — tõenäoliselt teed sa seda nii, et KÕIKIDELE on selge, kes siin boss on ja keda tuleb kuulata. Ja kuulataksegi, vastuvaidlemata.

Sa ei palu, vaid nõuad, et asjad tehtud saaks

Peamiselt suhtled käskivas kõneviisis. Kui midagi on vaja teha, siis sa ei palu, vaid nõuad. Ja neil, kes sulle vastu hakkavad või su nõudmisi ei täida, läheb halvasti!

Eelistad üksi töötada

Tiimitöö ei ole sinu jaoks. Sa ei suuda teha kompromisse ega nõustuda sellega, et kellelgi teisel võib ka vahepeal õigus olla. Usud siiralt oma võimete ja teadmiste ülimuslikkusesse, nii et sind nimetatakse tihti ka nartsissistiks. Usaldus on samuti valus teema sinu jaoks — ainsad asjad, milles saad kindel olla, on sinu enda poolt üle kontrollitud faktid ja numbrid.

Väldid näost-näkku suhtlust

Oma sõnumeid palud edastada oma alluvatel või annad need teada meili teel. Alluvatele vastamist vajalikuks sa ei pea ja tagasisidest sa huvitatud pole, nii et suhtlus on väga ühepoolne.

Langetad otsuseid väga ratsionaalselt

Emotsioonid lükkad sa otsustusprotsessist välja ja tugined ainult rangele loogikale — see on parim viis asju enda kasuks pöörata ja teha ainult seda, mis sulle kasulik on. Sind ei huvita, kuidas su otsused teisi mõjutavad, peamine, et need sinule kasuklikuks osutuvad.

Hoolid ainult endast kõrgemal seisvatest inimestest

See, mis toimub inimestega, kelle staatus on sinust madalam, ei huvita sind põrmugi. Sa tahad meeldida ainult neile, kes on sinust kõrgemal, sest püüad end diststantseerida alamklassist ja seostada ennast ainult ülikutega.

Sind peetakse hirmuäratavaks

Vajadus olla autoriteet ja rõhutada oma üleolekut näitavad sind teistele hirmuäratavana. SInu selskonnas ei ole kellelgi eriti meeldiv viibida, sest sa kipud kamandama ja pidevalt meelde tuletama, et sina oled boss (ka siis, kui sa tegelikult ei ole).

Lähed üle laipade

Kui sul on siht silme ees, ei saa sind keegi ega miski takistada. Sa ei hooli põrmugi, kui palju südameid purustad ja kui paljude tundeid oma redelt mööda üles ronides haavad ning millise hävingu endast maha jätad.

Allikas: Daily net