Mehed ja naised on igavene ühtsus ja ka külg külje kõrvale elavate vastandite võitlus ning nad ei suuda elada ilma üksteiseta. Selline on armastuse dialektika. Loodus on hoolitsenud selle eest, et tugevam pool avastaks alatasa meis, naistes, midagi, mis on neis endis ja midagi sellist, millest nad ise on ilma jäetud. Seetõttu on nad meist vaimustuses ja kõrvuni armunud.

Suur erinevus

Meid lähendab just see, milles me erineme, ja nimelt…

1. Teistsugune anatoomia. Kui võrrelda konstruktsiooni iseärasusi, siis oleme kahtlemata nõrgem pool. Kuid ega asjata öelda, et naise tugevuseks on tema nõrkus. Meestele meeldib meid — kaitsetuid -kaitsta, et tunda end tõeliselt tugevatena.

Anatoomiliselt on meeste lihased massiivsemad, südamed suuremad, verdki on neil rohkem kui naistel. Lisaks on nad rikkamad erütrotsüütide ja hemoglobiini poolest, mis kannavad hapnikku kopsudest kudedesse. Pole imeks panna, et füüsilisi koormusi taluvad nad kergemini. Ning nad vaesekesed isegi ei aima, et vaatama kogu meie näivale nõrkusele, oleme nendest palju vastupidavamad.

Naiselik vastupidavus on seletatav rasvas ladestunud täiendavate energiavarudega. Meestel on rasva 10% vähem ja see koguneb enamasti siseorganite ümber. Meil on aga kõik silmale näha, kohe naha all. Just tänu sellele on meil ahvatlevad kurvid, mis meeste südamed kiiremini lööma panevad. Kõhnukestel seda kõike aga pole ja nad meenutavad meestele rohkem teismelisi poisse. See aga ei eruta traditsioonilise seksuaalse orientatsiooniga tugevamat poolt.

Ja veel — kui tahad olla armastatud ja ihatud, unusta lühikesed juuksed. Mehed peavad lühikeste juuste omanikke mehelikult agressiivseteks. Ning peaaegu et kõik mehepojad on veendunud ühes — naiste pikad juuksed kiirgavad võimsat seksuaalset energiat.

  1. Suurepärane füsioloogia

Naised hingavad täiel rinnal, seejuures liiguvad nende rinnad üsnagi ahvatlevalt. Mehed aga hingavad kõhuga — nende kõhulihased on paremini arenenud.

Meestel ei ole menstruatsiooni. Kuid, kui on oldud abielus üle aasta, tekivad igal teisel neist paradoksaalsel moel oma partneriga sama graafiku järgi menstruatsioonieelse sündroomi tundemärgid.

Kui siis hormonaalsete muudatuste tõttu on mõlemal poolel peavalud, väsimus ja suurenenud ärrituvus, pole see just kerge kummalegi. Kired löövad lõkkele, tekivad ikka ja jälle tülid ning konfliktid.

Mõtle siis sellele, et kui mees tunnetab tõesti kõiki sinu füsioloogia nüansse, millest ise on ilma jäetud, siis on ta ju tõesti häälestunud sinuga ühele lainele ja armastab sind jäägitult.

  1. Teistsugune psühholoogia

Mehed on kui lapsed — harjumuspärane ning hästi tuntud tüütab nad kiiresti ära. Nad ei loe raamatuid uuesti ning ei pöördu tagasi ammendunud suhete juurde. Kauaks ja tõsiselt armuvad nad vaid nendesse naistesse, kes hullutavad neid oma ettearvamatusega. Õnneks tuleb see meil hästi välja, sest tugevamale poolele pole antud mõista naiste loogikat.

Meeste aju haarab lennult peamist (eesmärgi loogika). Meie hoiame oma peas hulga detaile (protsessi loogika). Nendel on töös enamasti loogikale alluv vasak ajupoolkera. Meie puhul on töös mõlemad ajupoolkerad, mis emotsionaalselt, intellektuaalselt ja psühholoogiliselt annavad meile teineteist täiendades võimaluse ennast kindlamalt tunda.

Peegelpilt

Oled sa märganud, et partnerid, kelle kooselu on õnnelik, on üsna sageli sarnased? Siin on tegemist loodusseadusega — sarnane tõmbab sarnast.

  1. Sarnane välimus

Sageli valivad partnerid teineteist vastavalt iseenda konstruktsioonile. Musklis machod valivad endale sportlikud kaaslased, pehmemate vormidega mehed eelistavad aga ümaramaid naisi. Kõhnade meeste sümpaatia jaguneb aga pooleks kurvikate ja kõhnade tütarlaste vahel. Ning huvitaval kombel, olles abielus ümarate vormidega naisega hakkab ka kõhn mees mõne aja pärast kaalus juurde võtma.

Spetsialistid seletavad seda nähtust ühiste toitumisharjumuste ja väheliikuva eluviisiga. Ometi pole asi üksnes selles. Süüdi on armastus. Oma kallimat võtab mees kui tervikut, kaasa arvatud ka liigsed kilod. Ühendanud oma elu selle naisega, üritab mees alateadvuslikult olla talle vastav. Toimub ainevahetuse ümberhäälestumine, mis tõstabki kaalu.

Kusjuures anatoomilised metamorfoosid ei piirne üksnes figuuri parameetritega. Küllalt pika kooselu vältel võivad abikaasadel hakata muutuma ka välised jooned; algselt täiesti erinevad näod hakkavad sarnaseiks muutuma. Teadlased peavad siin põhjuseks geneetilise informatsiooni intensiivset vahetust, mis toimub lähedaste inimeste vahel suudluste, seksi ning kehaliste puudutuste abil. Mida suurem sarnasus, seda lähedasemaks saavad inimesed. Kumbki neist armastab teist nagu iseennast, sest näeb temas enda vastupeegeldust. Sellised tunded muutuvad aja jooksul aina tugevamaiks.

  1. Ühes rütmis

Mehed hingavad harvemini ning ka nende südamed ei löö nii sageli kui meie omad. Kui aga mees kohtab oma teist poolt, kiirenevad tema füsioloogilised näitajad, häälestudes armsama vastavatele parameetritele. Ning ka elutegevust juhtivad biorütmid lähevad kallima omadega sünkrooni. Sellise ootamatu ühtelangemise tõttu süttib mehe südames armastus esimesest silmapilgust. Tekib tunne, et just see naine on tema saatus — kauaoodatud ja ainus.

Partner on sõna otseses mõttes haige sinu järele, kuna biorütmidest sõltub tervis. Kui kallima organismis toimub mingi tõrge, juhtub midagi sarnast ka mehe organismis. Sel moel antakse edasi hüpertoonia, bronhiaalastma ning mõningad mitteinfektsioossed haigestumised. Nii et hoia ennast, kui tahad, et su kallim oleks terve.

Biorütmide tähtsusest armumisel räägib ka fakt, et lõokesed ei armu reeglina öökullidesse ja vastupidi. Kui nende vahele on aga siiski tekkinud säde, siis üks partner (enamasti varane linnuke) peab „öökullistuma”. Muidu on tunnetel lõpp käes. On vägagi raske armastada inimest, kelle elu graafik ja ka kogu füsioloogia on vastupidine sinu enda omaga. Valik on väike: kas muuta ennast kardinaalselt või tunnistada, et te pole lihtsalt teineteise jaoks loodud.

Ööpäevaste rütmide sünkroniseerimine mõjutab positiivsel moel armastajate südame tööd, üldist enesetunnet ja meeleolu.

  1. Ühised kompleksid

Meie armastame kõrvadega, mehed — silmadega. Meid juhivad emotsioonid, nemad käituvad ratsionaalselt. Meie psühholoogia on tõepoolest täiesti erinev. Samas on emotsionaalsed probleemid sarnased ning sageli just need on meie vahel ühendavaks lüliks, äratades meis ka vastastikust sümpaatiat.

Paljude paaride suhted kinnistuvad ühesuguste komplekside tõttu, mis on näiteks vanemate või eelmiste suhete tõttu alguse saanud. See on nn kahe neuroosi kohtumine. Meie hirmud, mured ega ka mitte veidrused ei ärrita partnerit. Ta saab suurepäraselt aru, millest see kõik tingitud on, sest ta ise on samasugune.

Peamine — ei tohi keskenduda teid ühendavale psühholoogilisele negatiivsusele, ei tohi asuda ringkaitsesse ümbritseva maailma vastu, mis kohati näib tõesti väga vaenulik. Teineteisele toeks olles tuleb üritada hoopis oma probleemidest vabaneda. Tunnete hoidmiseks tuleb aga kasutada teisi hoobasid. Näiteks süüdata armastus kõige positiivse vastu.


Allikas: Dobrõje Sovetõ, oktoober, 2011