17.08.2018, 14:30
RETSEPT | Tähista kodumaa sünnipäeva ehteestlaslike räimerullidega
Rimi peakokk Jörgen Kohal soovitab esmaspäevast pidupäeva tähistada kodumaise toorainega. „Kindlasti võiks 20. augusti pidupäevalaual olla Eesti rahvuskala räim, millest saab teha imemaitsvaid rulle. Räimerulli tegemine on lihtne ning soovitan kõigil vähegi söögitegemisega sina peal olevatel inimestel rullitegu eelmisel õhtul ette võtta,“ sõnas Jörgen Kohal.
Vaja läheb:
500g räimi
0,5l vett
2spl soola
2spl suhkrut
2spl äädikat
2spl õli
Maitsestamiseks peotäis tilli ja 1 sibul.
Valmistamine
Pane puhastatud räimed üheks ööks marinaadi soola, vee, suhkru ja äädika segusse. Järgmisel päeval eemalda räime selgroog. Valmis fileede puhul vähenda marinaadi kogust 1/3 võrra. Keera räimed rulli, alustades saba poolt. Lao rullid kaussi vaheldumisi tilli ja sibularõngastega ning vala üle toiduõliga.