Niisuta nahka

Päevituse pikendamise peamiseks märksõnaks on naha niisutamine. Päikesekiirguse kõrvalnähuks ilusa päevituse kõrval on kuiv ja ketendav nahk. Kasuta igapäevaselt niisutavaid näo- ja kehahooldustooteid, rasvased toitvad kreemid võiks kasutusse võtta alles külma tulekul oktoobris või novembris.

Määri end porgandiõliga

Porgandiõli pealemäärimine aitab samuti säravat jumet säilitada, lisaks niisutab ja toidab see nahka. Arvesta siiski, et porgandiõli võib määrida riideid.

Koori regulaarselt

Regulaarne koorimine eemaldab nahalt surnud naharakud, mis soodustab pigmendi ühtlast jaotumist ja muudab jume säravamaks. Päevitust koorimine ei eemalda, kuigi seda tikutakse ekslikult arvama. Normaalset nahka võiks koorida korra nädalas.

Kasuta dušiõli

Kui näonaha osas reeglina teatakse, et veega pesemine kuivatab nahka, siis duši all läheb see meelest. Tõsi on, et kraanivesi on kuivatava toimega ja seetõttu võiks pesemisel kasutada alati niisutavat dušiõli või –geeli.

Joo vett

Vähe teatakse, et kuiva nahka tuleb niisutada ka seespidiselt ehk juua ohtralt vett. See on kõige soodsam nahahooldusvahend, aga just sel moel, sest välispidiselt on vesi hoopis nahka kuivatava toimega.

Joo porgandimahla

Porgandimahl küll otseselt ei pikenda päevitust, aga porgand annab nahale täiendava jumekuse.