RETSEPT | Hõrgud kardemonikeerud, mis toovad jõululõhna majja ja kaovad laualt sekunditega
Kardemon on üks jõuluaja sümbolitest, mis peab magusaid pühadeküpsetisi kroonima. Ka need saiakesed on tulvil maitserohket kardemoni, kirjutab Ragne Värk Stockmanni blogis.
Kogus kuuele
Vaja läheb:
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
paar näpuotsatäit soola
2 sl suhkrut
50 g toasooja võid
200 g hapukoort
Täidis:
75 g toasooja võid
75 g pruuni suhkrut
2 tl kardemoni
1 apelsini riivitud koor
1 tl kaneeli
näpuotsatäis piparkoogimaitseainet
Valmistamine:
Sega täidise ained omavahel kokku. Taina valmistamiseks sega kokku kuivained, näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega kõik ühtlaseks. Hoia tainast 15 minutit külmas. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal ristkülikuks, määri peale võisegu ning lõika noaga tainast pikuti 12 peenikest riba. Ühe saiakese valmistamiseks võta 2 riba ja vormi sellest ribast ümmargune ”lõngakera”. Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Samamoodi toimi ülejäänud tainaga. Küpseta saiakesi ahjus pöörõhuga režiimil 200 kraadi juures 10-12 minutit. Kaunista tuhksuhkruga.