Mingil huvitaval põhjusel maitsevad mõned toidud ja joogid — nagu näiteks tomatimahl — kümne kilomeetri kõrgusel hoopis teisiti, kui jalad kindlalt maas hoides. Mõned neist maitsevad lausa paremini ja seda on ka mitmed uuringud tõestanud.

Seda mõjutavad mitmed faktorid: lennukisse astudes kipuvad madala niiskustaseme tõttu sinu maitse- ja lõhnameeled nõrgenema ning kõrgel taevas olles muutuvad need meeled totaalselt (sarnaselt nagu haigena toite proovides või nuusutades). 2010. aastal Saksamaal asuvas Fraunhoferi instituudis läbi viidud uuringust selgus, et õhus on eriti keeruline eristada just magusaid ja soolaseid maitseid ning mingil põhjusel muutub näiteks tomatimahla maitse seal hoopis magusamaks ja puuviljasemaks.

Lisaks on tomatid rikkalikult umamimaitselised (umami on meie viies maitse- ehk hõrkusmeel) ja kuna kõrgus seda ei mõjuta, muutub tomatimahla maitse kuidagi veelgi meeldivamaks ja seda naudivad isegi need inimesed, kes muidu tomatimahla ei eelista.

Allikas: INSIDER