See, et kortsudest saab hoiduda üksnes ilustüstide abil, ei vasta kogenud kosmeetiku Eva Milleri sõnul tõele. “Kosmeetiku vaatevinklist saan kinnitada,et kindlate ja mitte kirurgiliste vahenditega on võimalik naha noorust säilitada,” avaldas Miller, kes tõi ka põneva paralleeli: “Kui inimene käib hoolikalt jõusaalis, näeb tänu toonuses lihastele tema keha nooruslikum välja. Sama kehtib ka näopiirkonnaga.”

Milleri sõnul on võtmeküsimuseks just naha õige hooldamine. Nii koduste vahenditega ise kui ka professionaalide poolt koorimise, massaaži ja maskide näol.

Naha värskuse ja nooruse tagavad hüalüroonhape, kollageen ja elastiin. Näiteks näojooga, massaažid ja mesorulli hoolitsuste käigus stimuleeritakse nii lihaseid kui ka kollageeni ja elastiini tootmist. Just neid koostisosi tasub otsida ka oma kosmeetikavahenditelt.

  • Hüaluroonhape – Hüaluroonhapet peetakse tõeliseks imeaineks, sest ta suudab nahka intensiivselt niisutada ning hoida seda nooruslikuna. Hüaluroonhappel on nimelt erakordne võime säilitada suures koguses vett ning vähendada niiskuse aurustumist nahas. Lihtsustatult öeldes tähendab see seda, et see hape toimib justkui rakkudevaheline tsement hoides nahka pingul ja siledana. Hüaluroonhappe ülesanne on säilitada kollageeni ja toota elastiini. Seepärast kasutatakse hüaluroonhapet kosmeetikatoodetes kui imehead kudede taastajat, naha niisutajat ja silujat. Näiteks kõikides Filorga toodetes kasutatakse hüaluroonhapet.
  • Kollageen — järgmine väga oluline komponent naha elastsuse jaoks on kollageen, mis aitab hoida nahka pingul ning tagada naharakkude pideva uuenemise. See takistab ka keskkonnas leiduvate mürkide imendumist. Keha on suuteline kollageeni ise tootma, kuid vananedes selle tootmine aeglustub ja seeläbi rakkude struktuur nõrgeneb. Esimesed vananemise tunnused hakkavad ilmnema juba 25-30-aastaselt — nahk muutub õhemaks ja on kergemini haavatav. Palju saab nooruslikuma ilme jaoks aga ka ise ära teha, toitudes tervislikult, tehes sporti ja hoolitsedes enda naha eest.
  • Elastiin — elastiin on järgmine oluline koostisosa naha elastsuse hoidmiseks. Vabade radikaalide kahjustuste tõttu ja vananedes hakkab nahk elastsust kaotama. Naha noorus sõltubki kollageeni, elastiini ja hüaluroonhappe sisaldusest. Just nende kiudude võrgustik annab nahale vetruvuse ja elastsuse. Hüaluroonhappe ja kollageeni suurepäraseid omadusi kasutatakse ära kosmeetikas, olles koostisosaks paljudes kreemides ja seerumites. Just sellepärast on naha noorendamise ja kortsude ennetamise seisukohalt vajalik nende molekulide kontsentratsiooni tõstmine.

Naha hooldamisel on oluline kasutada just oma nahatüübile sobivaid tooteid—tähtis on tagada naha piisav niiskustasakaal. Kui hooldame nahka igapäevaselt ning just oma nahatüübile sobivate toodetega, võime vananemise märke edasi lükata. Ka kvaliteetne toit ja kosutav uni annab silmaga nähtavaid tulemusi!