Kuigi see on nüüd veits üle pandud, ei ole see reaalsusest tegelikult väga kaugel. Ka päriselus kipub üks sõbranna sageli teise välimust ja käitumist kopeerima ja see, kui su sõbranna tuleb ühel päeval kooli samasuguse t-särgiga nagu sul, on lõbus ainult teismeeas. Aastate möödudes kipume ikka kõik oma stiili rõhutama. Aga kui sina tunned, et su sõbranna on võtnud sind justkui eeskujuks ning näeb välja täpselt nagu sina, on aeg midagi ette võtta.

Õpetame sulle, kuidas päästa oma unikaalsust ilma head sõpra kaotamata.

Ole enda vastu aus: äkki kopeerid sina teda ka?

Kui kaks inimest veedavad palju aega koos, on täiesti normaalne, et neil tekivad sarnased huvid, käitumisviisid ja isegi maitsed. Teineteiselt õppimine on lihtsalt osaks inimeseks olemisest. Ja enne, kui oma sõbrannat kopeerimises süüdistama hakkad, pööra tähelepanu ka enda käitumisele.

Otsusta, kas sa tõesti ei suuda seda ignoreerida

Kui su sõbranna ehib oma keha sama tätoveeringuga nagu sina alles endale teha lasid või ostab endale kleidi, millest sa talle äsja rääkisid, pole see vabandus, et temaga enam mitte rääkida. Proovi esmalt leida põhjuseid, miks ta nii käitub: kas ta tõesti imetleb sind või alles otsib oma enda stiili? Iseenda leidmine võtab aega, mistõttu otsustavad paljud hoopis kedagi teist järgi teha.

Tavaliselt valitakse erinevad meediakanalid, et inspiratsiooni leida, aga kui sinust on saanud tema iidol, on see ju tegelikult hoopis kompliment sulle.

Proovi sellele lõpp teha

Aga tee seda rahulikult, ilma skandaali ja hüsteeriata. Näiteks, kui ostad endale mõne uue riide, proovi talle mitte öelda, kust sa selle ostsid. Pane ka tähele tema neid omadusi, mida sul ei ole ja tee nende kohta kompliment. Või ütle talle viisakalt, et sinu huulepulk või soeng ei sobi talle ning soovita midagi uut. Oluline on tuua teie erinevused välja ja teha talle selgeks, et samad asjad näevad teie puhul erinevad välja.

Aita tal oma enda maitset leida

Kui probleem peitub selles, et ta pole päris kindel, kes ta täpselt on, aita tal seda leida. Minge koos shoppama ja soovita talle asju, mida ta enda juures muuta võiks. Räägi talle, kuidas sina oma tee leidsid ja selgita, et ka tema saab sama teha, kui soovib. Kui ta sinu maitset juba jumaldab, siis küll ta kuulab ka su arvamust.

Räägi temaga sellest probleemist otsekoheselt

Kui kõik eelnevalt mainitu ei tööta, on aeg avameelseks vestluseks. Proovi rääkida teda süüdistamata: see võib mõjutada tema enesehinnangut ja muuta probleemi hoopis hullemaks. Ta võib küll öelda, et ta ei kopeeri sind, kuid tegelikult on tal lihtsalt piinlik või ta pole seda ise tähelegi pannud. Ütlegi siis talle, et kuigi ta teeb seda alateadlikult, peaks ta siiski sellele tähelepanu pöörama ja seda vältima.

Allikas: GeniusBeauty