Õnneks, kui iseennast pisut paremini tundma õpime, suudame neil kahel ka vahet teha. Neid erinevusi mõistes tead, kas su suhe ikka on see, mida sellelt soovid. Kui mitte, siis on ehk aeg edasi liikumiseks.

1. Tunned, et omad oma partnerit ja oled pidevalt armukade

Terves suhtes on oluline, et mõlemad osapooled usaldaksid teineteist ja armukadedusele ei ole siinkohal ruumi. Kui tunned, et sa ei saa oma partnerit usaldada, on see märk sellest, et teie vahel võib olla vaid emotsionaalne sõltuvus, mitte armastus.

2. Sind hoiad ta eest saladusi

Armastavas suhtes peaks olema lihtne oma teise poolega rääkida ja sa ei tohiks tunda, et pead end mõnel teemal tagasi hoidma. Kui oled leidnud enda kõrvale õige inimese, muutub temaga suhtlemine sulle loomulikuks ja mõistad, et ta võtab sind sellisena nagu sa oled.

3. Sa muudad end, et talle meeldida või et ta sind armastaks

Muudad oma hobisid, muusikamaitset või milliseid toite sa sööd, et teine inimene sind ikka armastaks. Heas suhtes peaksid sa jääma iseendaks ja seda ka sel ajal, kui te alles esimestel kohtingutel käite. Kui sa pead end teise inimese nimel muutma, ei kesta see suhe tõenäoliselt kaua.

4. Su enesehinnang sõltub teisest inimesest

Kui sa tunned, et sa pole midagi väärt, kui tema seda sulle ei kinnita, on tegemist pigem sõltuvuse kui armastusega. Selleks, et kedagi teist armastada, pead esmalt iseennast armastama ja hindama.

5. Proovid teda pidevalt muuta

Kui avastad, et manipuleerid pidevalt oma partneriga, et ta tegutseks nii nagu sina tahad, on see halb märk. Me ei saa teisi inimesi muuta ja kui me ei suuda neid võtta sellisena nagu nad on, koos vigade ja kõige muuga, ei saa ka suhted toimida.

6. Tunned, et loobud teistest tegevustest oma partneri kasuks

Sõltuvus kipub meid muust maailmast välja lõikama. Kui tunned, et tõmbud eemale teistest inimestest, kohtadest ja asjadest, mida sa kunagi väga nautisid, oled tõenäoliselt oma partnerist sõltuvuses.

7. Te mängite teineteisega

Vahet pole, kas ootad pidevalt, et ta sõnumile vastata, sest temal läks sulle kirjutamiseks nii kaua aega või manipuleerid mõnel muul viisil oma partneriga, see on väga suur punane lipuke. Ja ka vastupidi, kui tema manipuleerib sinuga, on aeg lahku minna.

8. Sa oled temaga koos, sest ei taha üksinda olla

Kui oled kellegagi koos vaid seetõttu, et sul on vaja kedagi teist oma ellu, et ennast hästi tunda, siis see on märk sõltuvusest.

9. Sa ei suuda juba suhte alguses elu ilma temata ette kujutada

Kui te alles kohtusite ja pole teineteist veel korralikult tundmagi õppinud, aga tunned, et sa ei suuda oma elu enam temata ette kujutada, on väga suur tõenäosus, et sul on temast pigem kinnismõte kui et koged tõelist armastust.

10. Sa pole õnnelik, kui ta pole su lähedal

Kuigi on täiesti normaalne, et oled õnnelik, kui ta on su kõrval, on väga normaalne veeta aega ka eraldi. Iseendaga veedetud aeg on väga oluline ja suhte vaatevinklist vaadates ka tervislik, sest inimesed peavad aeg-ajalt teineteisele ruumi andma.

Allikas: Awareness Act