Vaatamata sellele, et magamistoas on pigem naised need, kes ütlevad mehele otsekoheselt, et "kui kondoomi ei kasuta, siis ei seksi", siis hiljutine uuring, mis viidi läbi 177 naise seas, kinnitas, et nad on valmis tegema erandi ja oma tervisega riskima, kui nad otsivad endale armsamat ja tunnevad end mehega turvaliselt.

Miks see nii on?

Kanadas asuva Guelphi ülikooli teadlased küsisid 440 mehelt ja naiselt, mis juhtuks, kui nad kohtaksid peol uut partnerit ja kuidas nad üritaksid kaitsevahenditeta seksimist vältida. "Kui teame, millised faktorid mängivad rolli, et inimesed ei märka seksuaalvahekorraga seotud riske, nagu lootus luua püsisuhe või see, et partner on liiga tuttav, võivad aidata meil neid olukordi paremini ära hoida," kinnitas uuringut juhtinud dr Shayna Skakoon-Sparling.

Ja nii selguski, et naised kardavad, et nad rikuvad tulevase suhte juba eos ära, kui sunnivad oma partnerit kondoomi kasutama. Nad muretsevad selle üle, et nad rikuvad kondoomist rääkides mehe tuju või õhus oleva romantika ning jätavad mulje nagu nad ei usaldaks teda piisavalt.

Mehed mõtlevad teisiti

Huvitav oli ka see, et meeste puhul mängis olulist rolli hoopis teistsugune faktor: nimelt nende enda heaolu. Selgus, et mehed, kes polnud suhtest huvitatud, keskendusid magamistoas pigem iseenda soovidele ega mõelnud väga riskidele, mis kondoomita seksimisega kaasnevad.

Aga mehed, kes olid suhtest huvitatud, olid ka suurema tõenäosusega valmis kaitsevahendeid kasutama, mis ekspertide sõnul tulenes sellest, et nad soovisid endast paremat muljet jätta või hoolisid lihtsalt piisavalt oma partneri tervisest.

Allikas: Daily Mail