Naine kirjutas:

“Olin lennukis, mis oli teinud hilisõhtuse vahemaandumise. Olin väga väsinud ja kuigi mul oli terve toolirida enda päralt, ei suutnud magama jääda, sest mu tähelepanu köitis selja taga toimuv.

Hilistes kolmekümnendates mees tundis ilmselgelt suurt rõõmu sellest, et ta sai istuma oma perest eraldatud teismelise tüdruku kõrvale. Mees uuris tüdruku karjääriplaanide kohta, naeris, kui naine ütles, et tahab saada tippjuhiks ja andis talle täiesti jaburat nõu. Tüdruk oli sõbralik ja ilmselt võttis mees seda kui nõusolekut. Mees hakkas teda narrima ja rääkis, kuidas tahab teda välja sööma viia, tüdruk muidugi ignoreeris seda. Ma otsustasin, et ei jäägi magama, äkki muutub asi tüdruku jaoks ohtlikuks.

Ja muutuski. Mees nõjatus tüdruku vastu ja palus tal saata endast “riivatu” foto. Siis ma otsustasin sekkuda. Keerasin ringi ja sosistasin mehele, mida ma sellest kõigest arvan. Mees ei öelnud midagi, tõusis püsti ja läks tualetti.

Naine, kes istus mehe taga, oli samuti kogu seda lugu kuulnud ja kui mees oli lahkunud, andis ta tüdrukule teada, et tal on õigus teisele kohale istuda ja kui abi on vaja, siis ta hea meelega aitab. Otsisin üles stjuuardessi ning andsin talle teada, mis toimub.

Pardameeskond kuulas ka teised tunnistajad üle ning nende juht palus mehel mujale istuda. Mees keeldus, hakkas vanduma ja mind sõimama, nõudis, et saaks bossiga rääkida. Nende ülemus ütles, et tema ongi boss, olukord on väga tõsine ja selle tõttu võib isegi lennuki maandada.

Mees läks mujale. Pardameeskond rääkis tüdrukuga ja kirjutas raporti. Minu hinnangul käitusid nad väga professionaalselt ja mul oli hea meel, et noore tüdruku ümber oli veel naissoost reisijaid, kes olid valmis aitama nii, et tüdrukul piinlik poleks.

Ükski meessoost reisija ei paistnud märkavat, mis toimub. Võib-olla ongi naised tähelepanelikumad, sest me oleme olnud noored tüdrukud ja oskame ohumärke tähele panna?”

Chiu pani kõikidele südamele, et kui märkad kedagi, kes vajab abi, siis mine appi. “Kõik täiskasvanud peaksid oskama lugeda ohumärke ja sekkuma enne, kui kuritegu on sündinud. Mehed peavad samuti aru saama, kuidas perverte märgata ja ka mehed saavad aidata ahistamisi ja rünnakuid ära hoida,” rõhutas ta.

Ja vastukaja oli lihtsalt hämmastav. Mehed süüdistasid Chiud oma nina toppimises sinna, kuhu see absoluutselt ei kuulu ning vihastasid, et kas tõesti ei tohi enam isegi süütult flirtida ilma, et selle eest pahandustesse satuks.