1. Sinu eneseväärikus

See, kuidas sa end tunned, on niigi miski, millega sul aeg-ajalt probleeme tekib ja sa ei tohiks kunagi lasta kellelgi seda olukorda veel hullemaks muuta.

Kui me räägime armastusest, siis sa peaksid olema kellegagi, kes ei trambi su enesehinnangut maatasa ega tekita sinus tunnet, et sa oled väärtusetu. Sa oled oluline ja su suhe peaks seda arvestama.

2. Sinu eesmärgid

Meil kõigil on meie enda eesmärgid ja vahel ei ühti need meie partneri omadega, kuid see on midagi, mille nimel tuleb vaeva näha. Kuigi võid armastuse nimel nii mõnestki asjast loobuda, siis sinu isiklikud eesmärgid ei tohiks olla osa neist.

3. Sinu tõekspidamised

Meil kõigil on omad tõekspidamised ja neid ei peaks kunagi muutma lihtsalt seetõttu, et meeldida inimesele, kellega sa väljas käid.

4. Sinu kirg

Meil kõigil on midagi, millesse me väga kirglikult suhtume ja see on suurepärane. Ära lase kunagi kellelgi hoida sind asjade eest, mis sind õnnelikuks muudavad.

5. Sinu perekond

Toksilised suhted aetakse väga sageli segamini armastusega. Kui su kallim üritab rikkuda suhteid, mis sul on oma perekonnaga, siis on teil palju rohkem probleeme, kui sa ise tunnistada julged. Sa ei tohiks kunagi heita selja taha inimesi, kes on olnud sinu jaoks olemas alates su esimestest elupäevadest saadik. Tea, kust lähevad su piirid ja märka ohumärke, sest toksilised suhted võivad su elu rikkuda.

6. Standardid, mis oled suhetele seadnud

Mõnel meist on väga kõrged standardid, kui räägime kohtingutel käimisest ja selles pole midagi halba. Kui sa tahad, et sind teatud viisil koheldaks, ära lase kellelgi seda muuta. Leppimine keskpärasega ei ole midagi, mida sa tegema peaksid. Jah, sa võid olla üksi olemisest väsinud, aga see ei tähenda, et peaksid esimese ettejuhtuva inimesega suhte looma ja hiljem veel õnnetum olema.

7. Sinu sõbrad

See punkt käib käsikäes toksiliste partneritega, kes üritavad su suhteid perekonnaga rikkuda, sest tõenäoliselt proovivad nad sind ka sõpradest lahutada. Aga sinu sõbrad on sulle olulised ja inimene, keda sa armastad, ei tohiks sind neist eemale hoida.

8. Sinu heaolu

Kuigi võid üritada muuta suhte halbu külgi oma peas headeks, siis tegelikult sa ei tohiks seda teha. Lihtsalt seetõttu, et sa kedagi armastad, ei tähenda, et nad tohiks sulle haiget teha või sind end halvasti tundma panna.

9. Sinu tõelised tunded

Me kõik tunneme elu jooksul end erinevatel aegadel erinevalt. Sinu tunded on sinu omad ja sa ei tohiks neid kunagi varjata.

10. Sinu vajadused

Inimestena on meil kõigil omad vajadused ja suhtes peaksid need olema rahuldatud. Sama käib ka su partneri vajaduste kohta.

11. Sinu turvatunne

Sa väärid seda, et tunneksid end oma suhtes turvaliselt. See võib käia nii rahalise seisu kui ka selle kohta, et tead, et ta ei peta sind kunagi.

12. Sinu unistused

Vahet pole, kas suudad need täide viia või mitte, sinu partner peaks sinusse alati uskuma ja motiveerima sind unistusi püüdma. Ja unistused on ka miski, millest sa ei tohiks kunagi kellegi nimel loobuda.

Allikas: Awareness Act