RETSEPTISOOVITUS MUNADEPÜHADEKS | Paastuaja lõpp, mida lauale panna? Siit leiad ühe hea retsepti!
Munadepüha, lihavõtted, pasha — heal pühal mitu nime. Mida see päev enim sümboliseerib on kindlasti kevade tärkamine, paastuaja lõpp, värvilised munad ja maitsvate toidupaladega laua katmine. Milline võiks välja näha paastuaja lõppu tähistav rikkalik ja maitsev munadepüha laud sellest räägib juba Maxima valmistoiduosakonna juht Ruta Kallaspoolik, kes jagab ühtlasi ka põnevat retsepti.
Suupisted lihast
Munadepüha peolaualt leiab tavaliselt hästi palju erinevaid lihasuupisted. Näiteks, sült, pasteet, keedetud keel, singirullid. Seda kõike on võimalik suurema vaevata meisterdada või siis aja kokkuhoiu mõttes poest, näiteks jaeketi omamärgi valikust soetada. Mida ma aga soovitan proovida ja mida oleks huvitav pereliikmetel maitsta, siis oleks see munadepühaks lihaassortii tarrendis.
Lihaassortii tarrendis
Vaja läheb:
- Pere lemmiksink
- Pere lemmiksuitsuvorst
- Keedetud sea- või veisekeel
- Oliivid ilma kivideta
- Marineeritud kornšionid (pisike marineeritud kurk)
- Kapparid
- Punane paprika
- Maitseroheline
Tee nii:
Kõik lihatooted lõika sobivateks tükkideks (vastavalt soovile, kas kuubikuteks või jäta suurteks tükkideks). Kornišonid hakkida väikeseks. Segada kõik komponendid kokku ja valada see sobivasse vormi ning kalla segu üle köögiviljapuljongiga (mille oled eelnevalt seganud kokku želatiiniga). Lase assortiil ööpäev külmikus tarduda ja munadepüha hommikul üllata maitsva tarrendisega pereliikmeid.
Kalasõpradele annab Ruta soovituseks asendada kõik lihatooted enda lemmikute kala ja mereandidega.
Maitsvaid pühi!