Vaata Ottomari siirast lapselikku rõõmu ja kommentaare oma unistuste päevale pisarateni liigutavast videost!

Ottomar oli kolmeaastane, kui tal diagnoositi aplastiline aneemia, mis tähendab seda, et haigestunu veri on nagu vesi — rakkudest tühi. Seda põdeva inimese luuüdi ei suuda toota piisavalt vererakke — erütrotsüüte, trombotsüüte, leukotsüüte. Tõve raviks kasutatakse nii immuunsupressiivset (immuunsust allasuruvat) ravi kui ka tüvirakkude siirdamist. See tähendab, et suurema osa lapsepõlvest on Ottomar koos vanematega haiglaseinte vahel veetnud ning pidanud läbi elama kirjeldamatult raskeid katsumusi.

“Eelmise aasta suve veetsime Rootsis haiglas, kus Ottomarile tehti teine luuüdi siirdamine, sest esimene ei andnud kahjuks tulemust. Kogu taastumiprotsess on olnud vaevaline, kuid samm-sammu haaval läheb asi paremuse poole ning laps tunneb ennast üha paremini.

Ottomar on järjest aktiivsemaks muutunud, lihased on tugevamad ning samuti on jõudu juurde tulnud — mängud on täis jooksu, lusti ja naeru. Õnneks ei pea me hetkel enam igal nädalal haiglas käima (praegu käime üle nädala proove andmas). Proovide põhjal vaatab arst üle meie raviplaani. Erinevaid ravimeid võtab ta 3 korda päevas. Kui vahepeal pidi Ottomar päevas võtma üle 20 tableti, siis nüüdseks on see number õnneks veidi vähenenud, kirjeldab Ottomari isa Indrek.

“Meie praegune elu on selline, et üks vanematest on lapsega kodus, sest lasteaias Ottomar ei saa käia. Päeva püüame planeerida erinevaid tegevusi. Ottomar naudib alati hetki, kui saab olla koos lastega, aga haiguste perioodil on see muidugi raskendatud.

Sügisest algab Ottomaril eelkooli tee — loodame, et saame sealt osa võtta nii palju kui võimalik!”

Ottomari ema Ave oli väga õnnelik, et laps sai vahelduseks nukratele ja üksildasevõitu haiglanädalatele kogeda midagi täiesti erilist. “Kindlasti annab see paranemisele palju juurde, kõik positiivsed emotsioonid tulevad ju ainult kasuks. Usun, et sellest reisist räägime me veel väga pikka aega!”

“Mul on siiralt hea meel, et Minu Unistuste Päev sai kinkida kogu perele positiivseid emotsioone täis nädalalõpu ning väärtuslikke hetki, mida on ka edaspidi tore üheskoos meenutada. Ottomar on ääretult vahva poiss ja ma loodan, et see unistuste päev julgustab teda ka tulevikus suurelt unistama ning oma unistuste poole pürgima,” ütles perele lennujaama vastu tulnud Minu Unistuste Päeva tegevjuht Kristiina Gabor-Mägi.

SA heategevusfond Minu Unistuste Päev korraldab aastas ligi 100 unistuste sündmust, millest pooled on personaalsed unistuste päevad ning teine pool grupiüritused haiglas ja väljaspool haiglat. Fondi eesmärk on pakkuda raskelt või krooniliselt haigetele lastele ning nende lähedastele emotsionaalset tuge- rõõmu, positiivseid elamusi ja hingejõudu, et rängal teekonnal vapralt vastu pidada. Pardiralli korraldusmeeskonnas on Minu Unistuste Päev juba kolmandat aastat järjest. Lisaks Ottomarile on fond täitnud ka Annabeli, Taurise ja väga paljude teiste tõsiselt haigete laste unistused.

Aita ka Sina täita haigete laste unistusi! Lihtsaim viis toetamiseks on rahaline annetus:

Saaja: SA Heategevusfond Minu Unistuste Päev
EE082200221059721449 (Swedbank)
EE101010220197114226 (SEB)
EE767700771001366205 (LHV)
EE931700017003582453 (Luminor)
EE819999000010139105 (Pocopay)

Annetustelefonid:
900 0505 – annetad 5 eurot
900 0510 – annetad 10 eurot
900 0525 – annetad 25 eurot

Minu Unistuste Päeva toetamiseks saad teha annetuse otse läbi Swedbank Ma armastan aidata keskkonna.

Jaga
Kommentaarid