Pärast õnnetut vettehüpet kaks ja pool aastat tagasi firma suvepäevadel sai Magnusest ratastooliinimene. Alakeha halvatuse põhjustas vales kohas vette hüpates saadud kaelalüli vigastus.

MTÜ Naerata Ometi eestvedaja Kuna Kompuse sõnul ei ole aga Magnuse vigastus nii suur, et poleks mingitki taastumisvõimalust. „Arstid on andnud mehele lootust, et pidev ja pikaajaline taastusravi ning treeningud aitavad ta taas rohkem liikuma ja suure tõenäosusega isegi uuesti käima,“ rääkis Kompus. Ta lisas, et õnnetusest möödunud paari aastaga on esimesi taastumise märke juba ka näha.

Vahetult pärast õnnetust 2016. aasta juulis suunati halvatud Magnus Haapsalu Neuroloogilisse Rehabilitatsioonikeskusesse, kus tal tuli hakata uuesti õppima sööma, riidesse panema ning ratastooliga liikuma. Pärast pooltteist kuud Haapsalus tuli kodus ise edasi treenida. Nii Magnusele kui tema perele oli see raske aeg, sest mees vajas kõiges abi.

Lisaks tekkisid rahalised probleemid, sest Magnus ei saanud enam tööl käia.

Treeningute ja füsioteraapia jaoks, mida on taastumiseks vaja pidevalt teha, ei jätku perel enam raha. 20 päeva Haapsalu Rehabilitatsioonikeskuses maksab 2400 eurot. „Mida pikemalt Magnus Haapsalus ravil olla saab, seda suurem on tõenäosus, et ta hakkab uuesti käima. Kutsumegi inimesi ja ettevõtteid Magnuse taastusravi toetama, et noor mees saaks ellu viia oma unistused ning elada tulevikus täisväärtuslikku elu,“ ütles Kompus.

Üheks aastaks vajaks Magnus 9360 eurot ja selle summa soovib MTÜ heade toetajate abiga kokku koguda. Magnus pingutab iseseisva toimetuleku nimel ka ise - ta on alustanud õpinguid Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses IT erialal ning loodab peagi leida ka selles valdkonnas endale töö.

Magnuse toetamiseks saab teha annetuse pangalingi kaudu MTÜ Naerata Ometi kodulehel.

Või pangaülekandega:

Swedbank EE672200221046387155
SEB EE101010220101993019
LHV EE167700771002598797
Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Magnuse toetuseks (et saada annetuselt tagasi tulumaks, lisa juurde isikukood või registrikood)