Neid küsimusi ei taha ükski abielluja vahetult enne oma suurt päeva kuulda:


1. Ma ei leidnud lapsehoidjat, kas ma võin oma lapsed ikkagi kaasa võtta?

Ei, ei või! See on sulle ilmselt juba algusest peale selgeks tehtud, alustades sellest, et kutsele ei ole lapse nime märgitud või on seal otse välja kirjutatud, et lapsed võiks koju jääda.

2. Mis kell pidu algab?

Tõenäoliselt on see kutse peal kirjas, nii et ole hea, vaata sealt, ära tüüta pruutpaari nii lolli küsimusega!

3. Mis see kõik teile maksma läheb?

See pole esiteks sinu asi. Ja teiseks on nii läbinähtav, et sa püüad selle teadmise alusel välja mõelda, kui palju pulmakingiks ümbrikusse peaks libistama. Palju mõistlikum on kingituse summa arvestamisel pidada silmas seda, kui lähedased te olete, mis neile meeldida võiks ja muidugi mida võimaldab su eelarve.

4. Kes veel kutsutud on?

Sina ei saa valida, keda nad kutsuvad või kutsumata jätavad, sest see ei ole sinu pidu, seega ole parem selle koha pealt hästi tasa.

5. Kas ma võin oma peika/pruudi kaasa võtta?

Ei, kui teda ei ole nimeliselt kutsutud, siis temaga ei ole arvestatud. Iga lisakülaline tähendab pruutpaarile lisakulu.

6. Mis ma selga peaks panema?

See info on tavaliselt pulmakutsel kirjas, kasvõi peo toimumise asukoha järgi saad ära määratleda, kas tegu on väga ametliku ja piduliku mõisapulma või mõnusalt casuali vabaõhuüritusega.

7. Pulmapäevahommikune sõnumite saatmine unusta ära

Kui tegu ei ole just erakorralise sündmusega, siis palun jäta pruutpaar pulmapäeva hommikul rahule. Neil on nii palju tegemist ja asju, millele mõelda, et sinu “tsau, mis teed” sõnum ajab lihtsalt närvi.

8. Kas teil on ikka vegan/keto/gluteenivaba menüü?

Kui sul just tõesti pole surmavat toiduallergiat, hoia oma toitumissoovid iseendale! See on nende pidu ja kui sulle ei sobi vasikarulaad, siis võta oma selleripulgad ise kaasa või söö enne kodus kõht täis.

9. Kas ma võin su kõrvale istuda?

Suuremates pulmades on lauaplaanid ammu valmis tehtud ja sina neid kindlasti muuta ei saa ega tohi. Kui nimelisi istekohti ei ole määratud, ei tähenda see seda, et just sina pead olema see, kes pruudi või peigmehe kõrvale end sätib — nad valivad need inimesed ikkagi ise ja tavaliselt on seal pereliikmed.

10. Ma jään vist natuke hiljaks, see on ju okei, eks?

No ei ole. Tule õigeks ajaks või ära tule üldse! “Vaikselt” sisse hiilimine keset kõige härdamat hetke rikub igal juhul kogu õhkkonna ja pruutpaar on su peale elu lõpuni tige.

11. Alkoholi ikka saab vä?

Kui sa nõustud pulmapeol osalemisega, nõustud sa vastuvaidlematult kõikide reeglitega, mis pruutpaar on seadnud. Kui tegu on pulmaga, kus alkoholi ei pakuta, siis ei ole sul õigus seda nõuda või oma viinakäruga kohale ilmuda.

12. Kas ma võin ka toosti öelda? Ma ausalt teen kiiresti!

Kui just pruutpaar ise ei kutsu inimesi üles toosti ütlema, hoia oma heietused endale. Kohe päris kindlasti ei ole kellelgi naljakas, kui hakkad pruuti või peigmeest piinlikku olukorda panema ja meenutama kõikide juuresolekul seiklusi, mida nad meeleheitlikult unustada tahaks.

Allikas: Huffington Post