1. Kätedesinfitseerija või märjad salvrätid

Viimane asi, mida sa sihtkohta jõudes soovid, et juhtuks, on haigeks jäämine. Võitle pisikute ja bakteritega, kandes endaga kaasas minisuuruses kätedesinfitseerijat. Lennujaamade tualettruumides ei pruugi alati seepi olla ja ega need lennukite vetsud ka kõige puhtamad paigad maailmas ei ole. Või oled sa kunagi endale lennukis kogemata jooki sülle valanud? Või tahtmatult näpu sulava või sisse pistnud? Nendel hetkedel on hea, kui saab käed kohe puhtaks pühkida.

2. Vahetusriided

Iga kord, kui sa oma suure kohvri ära annad, pead usaldama võhivõõraid inimesi, et su kallis vara ikka sihtkohta ka jõuaks. Paraku seda aga alati ei juhtu. Nii võib juhtuda, et jõuad puhkusele, aga su riideid ja muud vajalikku ei olegi. Seetõttu tasub alati vahetusriided (puhtad sokid ja aluspesu, t-särk või püksid) ka käekotti pakkida.

3. Korduvkasutatav veepudel

Esiteks on see loodussõbralik ja teiseks on sul nii kogu aeg joogivesi olemas. Aina rohkem lennujaamasid on paigaldanud spetsiaalseid masinaid, kust saad puhast joogivett ja ei pea kulutama mõttetult palju raha kioskites müüdavate veepudelite peale. See on eriti kasulik, kui lendad lennufirmaga, mis isegi klaasikese vee eest raha nõuab.

4. Reisipadi

Kuigi esialgu võib tunduda, et see võtab mõttetult palju ruumi, siis tegelikult oled pikal lennul endale tänulik, kui selle kaasa pakid.

5. Pastakas

Vajad seda, kui lendad teatud riikidesse, kus tuleb viisa saamiseks kohapeal oma andmed kirja panna või kui otsustad lennukis olevas ajakirjas peituvat ristsõna lahendama hakata. Maailmas, kus kõik tundub olevat digitaalsel kujul, võid üllatuda, kui sageli sul reisides pastakat vaja võib minna.

6. Suur sall

Palju reisinud inimesed teavad, et lennukis ei tea kunagi, kas on liiga palav või liiga külm. Viimasel juhul oled endale tänulik, kui pakid kaasa sooja salli, sest mõned lennufirmad küsivad sult pleedi eest lisaraha.

7. Heli blokeerivad kõrvaklapid

Naudi filmi või vaju tundideks sügavasse unne, kuulates samal ajal muusikat, ilma, et nutvad beebid või lobisevad teismelised sind segaks.

8. Meelelahutus lendamise ajaks

Oled sa kunagi viibinud tunde lennukis, aga just sinu ees olev televiisor ei tööta (mõnes lennukis polegi televiisoriekraane)? See võib olla tõeline piin. Väldi tunnet, nagu oleksid terve igaviku lennanud ja võta enda meelelahutus kaasa. Olgu see siis filme täis tahvelarvuti, su lemmikud ajakirjad või mõni põnev raamat — nendeks pole paremat aega kui kuuetunnine lend.

9. Tervislikud snäkid

Lennukis pakutav toit ei ole mingi gurmee ja kui sa ei suuda seda süüa, oled kuni maandumiseni näljas. Selle vältimiseks paki kaasa endale sobivad tervislikud snäkid nagu soolamata pähklid, kuivatatud puuviljad, õunad või apelsinid.

10. Akupank

Sinu telefonist, tahvelarvutist või e-lugerist pole mingit kasu, kui aku tühjaks saab. Mõndades lennukites on võimalik neid laadida, teistes mitte. Aga pole midagi hullemat, kui pikk lend, mil sul pole mitte midagi teha, mistõttu tasub akupank igaks juhuks kaasa pakkida.

Allikas: The Discoverer