Psychology Today kirjutab, et unevõlg ei mõju halvasti mitte ainult välimusele ja töövõimele, võib olla ka päris oluliseks põhjuseks armuelu puudumises. Magamatus ei lase meil kellegi seltskonnast rõõmu tunda ja seda nautida, mistõttu ei suuda me keskenduda positiivsetele aspektidele võimalikus partneris, vaid näeme kõigis ja kõiges vaid negatiivset.

Kuidas unepuudus meid mõjutab?

Muudab meid vähem atraktiivseks

Olgem ausad, me kõik oleme pärast magamata ööd end peeglist vaadates poolsurnuks ehmatanud — kas see siniste silmaaluste ja loppis näoga koll olen tõesti mina? Kotid silmade all, väsinud silmad, elutu nahk, vistrikud… kõik see meie välimusele just kasuks ei tule…

Vähendab huumorimeelt

Huumorimeel on üks atraktiivsemaid omadusi inimese juures — mida rohkem sa suudad oma partnerit naerma ajada, seda suurem tõenäosus on, et ta sinusse kiindub. Naljategemine aga nõuab üpris kõrgetasemelist ajutegevust, aga iga magamata öö vähendab seda võimekust märkimisväärselt. Nii et juba paari unetu öö järel on su rõõmsameelsusest järel vaid riismed ning käid ringi, morn nägu peas, ja torised. Pole väga ime, et keegi ei taha sinuga pikemalt suhteid luua.

Muudab meie vaatenurka suhete kvaliteedile

Vähem und = vähem õnne- ja heaolutunnet paarisuhtes. Mida vähem sa magad, seda halvem on su tuju, seda rohkem sa torised, seda rohkem partneriga tülitsed, seda mustemates toonides näed ka oma paarisuhet. Magamatus muudab meid vähem empaatiliseks ja vähem arusaajaks ning teeb meist ühed üsna nõmedad inimesed.

Halvab otsustusvõime

Otsustusvõime on igas suhtes ääretult oluline, aga kui sa pole välja puhanud, ei suuda sa otsuseid langetada adekvaatselt. Sa oled hajevil, hooletu ja võid võtta täiesti mõttetuid ja ebavajalikke riske.

Nii et mine magama ja kui uni tulla ei taha, küsi arstidelt nõu, sest muidu võidki üksikuks jääda!