1. Kõigepealt vaata üle enda majanduslik seis ja võimalused

Tegelikult ongi see kõige olulisem, mida ükskõik kellele ükskõik mis puhul kingituse tegemisel arvesse võtta tuleb. Kindlasti ei ole mõtet kulutada üle oma võimete, et teiste silmis lahedam paista ja mitte mingil juhul ei ole vaja võtta selle jaoks laenu. Ka see ei ole tähtis, kui palju teised kingivad või kui pruutpaar on nii ülbeks läinud, et soovitud summa kutsele märkinud või teada andnud, et “alla saja pole üldse mõtetki!” Selliste inimeste peo võid rahuliku südamega vahele jätta, sest nemad ilmselgelt on ainult rahakogumise peal väljas.
Samuti võta arvesse seda, mis sind ees ootab: kui lühikese perioodi sisse jäävad veel mõned suuremad üritused, mis nõuavad väljaminekuid, jaga oma raha nende vahel ära.

Kui oled tõsistes rahalistes raskustes ja sul tõesti ei ole võimalik raha kulutada, siis ka seda ei pea häbenema. Kirjuta pruutpaarile ilus kaart (võid selle ise teha) heade soovide ja ilusate sõnadega, tee neile fotokollaaž või prindi välja mõni ilus pilt neist kahest — kingitus, mis on tehtud südame ja mõttega, on teinekord rohkemgi väärt ja olulisem kui rahakaart.

2. Kui lähedane sa pruutpaariga oled?

Mida soojemad on teie suhted, seda rohkem sa ilmselt kulutada tahad. Õde ja parim sõbranna on tõenäoliselt natuke suuremat summat väärt kui pooltuttav nõbu või kolleeg.

3. Kui palju kulutad teistele pulmadega seotud tegevustele, näiteks transpordile?

Kui pulmapidu toimub kaugemal ja sa pead tegema suuri kulutusi näiteks lennupiletitele, muule transpordile või majutusele, ei ole etiketiekspertide sõnul vaja kingitusele väga suurt rõhku panna ja pruutpaar ei tohiks seda ka eeldada. Midagi väikest ja sümboolset piisab täiesti.

4. Kas lähed pulma kaaslasega?

Mida rohkem inimesi, seda suurem on pruutpaari pulmaeelarve ja seda rohkem võiks kingitust tehes seda silmas pidada. Mida rohkem rahvast sa kaasa võtad (näiteks lisaks kallimale ka lapsed), seda suurem võiks kingitus olla.

5. Milliseid kingitusi sa neile varem teinud oled?

On neil toimunud suur kihluspidu või poissmeeste/tüdrukuteõhtu, kuhu oled olnud sunnitud kingituse viima? Sellistel juhtudel soovitavad eksperdid kasutada reeglit 60-20-20, ehk suurim kingitus pulmadeks ja kaks võrdselt väiksemat pulmade-eelseteks üritusteks.

6. Kas sa üldse lähed sinna pulma?

Kui oled pruutpaariga lähedane, aga sul ei õnnestu nende pulmas osaleda, on viisakas neile kingitus ikkagi saata. Piisab ka kaardist, kui rahaga on kitsas käes. Ja kuna sa ise minna ei saa, on täiesti okei, kui kink on pisut väiksem kui siis, kui sa oleksid peol osalenud.

7. Kingitus või raha?

Igal juhul raha, on etiketinõustajad ühel nõul. Pulmapidu on kallis ja pruutpaaril kulub raha kindlasti ära!

Allikas: Huffington Post