Võta omaks need viis harjumust ja muudadki oma elu pisut skandinaavialikumaks:

1. Skandinaavia toit

Taani ja Rootsi on ühed maailma kõige tervislikumad riikid. Näiteks kõigest 10% taanlastest on ülekaalulised, võrreldes kasvõi 35% ameeriklastega. Kuidas? Näiteks väljas söömine ja koju tellimine ei ole seal nii populaarsed kui USAs või mõnes teises riigis. Enamik inimesi eelistab kodus süüa teha ja see on osa nende igapäevasest rutiinist.

Rääkides söögitegemisest, proovi vahetada lihatoidud kala vastu, sai musta leiva vastu, tühjad kalorid tervislike köögiviljade vastu. Naudi valgurikast hommikusööki ja küpsetades kasuta õli asemel võid ning üleüldse viska ebatervislikud toidud nagu kartulikrõpsud ja šokolaadibatoonid oma menüüst välja.

2. Ela minimalistikult

Skandinaavias elades muutub minimalistlik elustiil sulle väga omaseks. Paljud inimesed, kes elavad suurtes linnades, ei oma autot, vaid liiguvad ratastega ning eelistavad väljas käimisele kodust hygge aega.

Eemalda kodust mööbel, mida sul vaja ei ole ja jäta alles vaid väärtuslikud esemed. Riideid soetades keskendu kvaliteedile, mitte sellele, et su kapis oleks võimalikult palju värve ja trende. Kui tunned, et su kapis on liiga palju riideid, anneta või müü mõned neist ära.

3. Naudi trenni tegemist

See, kuidas skandinaavlased viitsivad ja tahavad trenni teha, on imetlusväärne. Vahet pole, mis ilm õues on, kui nad tahavad end liigutada, siis nad ka teevad seda. Isegi talvel, kui tuul on nii tugev, et puhub su minema või vihm nii külm, et teeb näole haiget, näed sa, kuidas inimesed rattaga tööle väntavad. Jooksmine ja jooga on samuti paljude inimeste igapäevaelu osa ja sageli saavad nad peale tööd kokku, et siis koos trenni teha.

4. Veeda aega looduses

Skandinaavia loodus on vapustavalt ilus ning riigid nagu Norra, Soome ja Island on ka valitud maailma ühtede kaunimate riikide hulka. Skandinaavlased veedavad palju aega looduses, külastavad uusi kohti ja hindavad seda kõike väga. Looduskauneid kohti kasutatakse ka kui võimalust igapäevasest rutiinist välja tulla. Kas sinu kodu lähedal on mõni selline koht? Või saaksid sinna sõita nädalavahetusel?

5. Armasta iseennast ja oska lõõgastuda

Eestis, kus inimestel on kogu aeg kuhugi kiire ja pidevalt peab kellegagi konkureerima, oleks värskendav, kui suudaksime korraks lõõgastuda. Skandinaavlaste jaoks on väga oluline, et neid ümbritseksid esemed ja inimesed, mis aitaksid neil lõõgastuda ja õnnelikud olla. Seega ei ole toksilised suhted osa nende elustiilist ja kui sa neile ei meeldi, siis nad sinuga ei suhtle. Teisest küljest, nad väärtustavad väga oma lähedasi inimesi, keda nad tunnevad tõenäoliselt juba kooliajast saadik.

Allikas: Mihabalan.com