“Oluline on jälgida, et menüüs oleks õiges koguses nii liha, juurvilja, puuvilja, piimatooteid kui ka teravilja. Tegelikult on ka grill-liha koos salati ja leiva või tortiljaga, taljesõbralik valik. Kõik sõltub loomulikult liha valikust. Need, kes tahavad kaalu langetada, peaksid kindlasti valima taisema tüki,” nentis ta.

Et saada tavapärasest grill-liha söömisest vaheldust, võiks proovida üht Kelneri viimase aja lemmikretsepti. “Liha, tortilja ja köögivili — superkombo! Seda enam, et retseptis on ka avokaado, mis sisaldab tervislikke rasvu ja aminohappeid,” avaldas ta ja lisas: “Mulle endale väga meeldib!”

Koostisosad

  • 1 pakk Rakvere American tammesuitsuses marinaadis šašlõkk
  • 4-8 tortiljat
  • 3 paprikat
  • punane sibul
  • avokaado
  • 1-2 punast tšillit
  • suur tomat
  • laim
  • 4 sl konservmaisi
  • koriandrilehti
  • hapukoort (soovi korral)
  • soola, pipart
  • pisut õli

Valmistamine

Puhasta sibul ja paprikad ning lõika sektoriteks. Maitsesta laimimahla ja soola-pipraga ning lisa u 1 teelusikas õli. Sega ja lase maitsestuda. Grilli šašlõkitükke keskmisel kuumusel umbes 20 minutit. Seejärel kuumuta paprika- ja sibulasektoreid umbes 5 minuti jooksul, vahepeal keerates, kuni need on peaaegu pehmed. Lõika need pisut jahtununa väiksemateks viiludeks. Purusta kahvliga avokaado viljaliha ning maitsesta laimimahla ja soola-pipraga. Haki tšilli ja tomat. Lõpuks viiluta šašlõkitükid, soojenda grillil kergelt tortiljad ja serveeri koos viilutatud liha, avokaadolisandi, grillitud paprika ja sibulaga ning tõsta peale mais, tšilli, tomat ja soovi korral ka pisut hapukoort. Peale pigista veel veidi laimimahla ja puista koriandrilehti. Keera rulli ja naudi. Võid tõsta grillitud-ettevalmistatud koostisosad ka lihtsalt lauale — nii saab igaüks kokku panna endale meelepärase tortilja.