Kujuta nüüd ette — vahekord oli imeline, olete mõlemad parajalt higised ja unigi pole veel peale tulnud. Tahaksite käia koos ergutava ja jahutava duši all, et valmistuda veelgi kuumemaks teiseks ringiks, kuid tunned korraga teravat valu. Ei, sa ei löönud varvast vastu voodiäärt ära, see tunne kiirgab sinu seest. Ehmatad ära, et voodipartner on oma peenisega ehk midagi katki teinud sinu sees, kuid enamasti see nii ei ole. Valu ja kipitustunne tupes peale seksi on väga levinud. Enamasti on tegu ühega järgmistest põhjustest:

1. Sa ei ole piisavalt märg

Sa võid tunda, et oled kõige erutunum naine maailmas ja tunned end väga märjalt, kuid tihti ei ole naturaalne tupemärgus piisav. Valutuks seksiks on vaja olla väga märg. Kui tunned korduvalt peale seksi valu, palu partneril eelmängule rohkem tähelepanu pöörata või muretse endale naturaalne libesti.

2. Su partneri varustus on liiga suur või te kasutate vales suuruses seksmänguasju

Liiga suur peenis või hiiglaslik seksmänguasi võib mõne sekspoosi ajal, mis eeldab sügavale sisse minemist, lüüa vastu emakakaela, mis on ääretult ebamugav ja valus tunne. Kui su partneril on keskmisest suurem peenis, palu tal mitte täielikult sisse lükata või leidke poos, kus sul ei ole valus, kui mees täielikult siseneb.

3. Te harrastate karmi seksi, mis põhjustab väikeseid vaginaalseid haavandeid

Karmi seksi harrastamises ei ole midagi halba, kui seda õigesti teha. Liiga kõvasti rammides võib tupp seestpoolt katki minna, isegi siis kui verd ei immitse, võib tupes olla palju pisikesi haavandeid. Ja need tekitavad palju valu. Kui oled olnud väga jõhkras vahekorras, lase oma vagiinal mõni päev rahulikult puhata, selle ajaga peaksid ka haavandid ära paranema.

4. Sul on allergia mõne libesti või kondoomi vastu

Lateksiallergia on väga levinud. Kui tunned, et kondoomiga seks ei ole sulle mõeldud, palu oma günekoloogil soovitada muid rasestumisvastaseid vahendeid. Tänapäeval on muidugi olemas ka lateksivabu kondoome, mida tasub katsetada. Kui aga libesti ei sobi, siis püüa leida võimalikult naturaalne variant, mis ei sisalda allergeene.

5. Sul on infektsioon

Tupeseen, herpes või mõni muu vaginaalne haigus põhjustab suure ebamugavustunde. Kui kahtlustad, et sul on kas mõni viirus või hullemal juhul suguhaigus, pane kiiresti kirja aeg günekoloogi juurde ja tee ära vajalikud testid. Liskas valust vabanemisele saad endale ka olulise kindlustunde, et sinuga on kõik korras.

6. Võib-olla on sul endometrioos

Endometrioos on raske haigus, mida on keeruline avastada. Kui aga koged kogu aeg valulikku seksi ja see kestab pikka aega, ja lisaks sellele on su päevad täiesti väljakannatamatud, tasub sellest rääkida oma günekoloogile. Võib-olla vajad sa laparoskoopiat.

7. Sul on kõht kinni

Kõlab üllatavalt ja naermaajavalt, kas pole? Kuid kui su sooled on umbes, võib vale poos avaldada seksi ajal neile tugevat survet ja tulemus on äärmiselt valus.

8. Su emakas on ühele või teisele poole kergelt kaldus

Umbes 25% naistest on emakas ühele või teisele poole kaldus, mis tähendab, et osad asendid on naise jaoks valulikud ja neid peaks vältima, et mitte tekitada tahtmatut ebamugavust.

Allikas: Cosmopolitan