Firenze, Itaalia
Kõik kolm Itaalia suurt linna – Firenze, Veneetsia ja Rooma – on välisriikide üliõpilaste armastatud sihtkohad, pakkudes põneva ajaloo ja kultuuri kõrvale hiiglaslikke pastaportsjoneid. Firenze on nende hulgast aga eriti sobilik õpilastele – kuna linn on väike, on seal lihtne jalgsi pea kõikjale jõuda. Linnaga tuttavamaks saades õpid nautima hommikust kohvi ja pärastlõunast gelato´t. Mis võiks olla veel rohkem dolce vita?
Mida õppida: Kunstiajalugu. Firenze on renessansi sünnipaik ning tänapäeval on see oluline kunstiteoste konserveerimise keskus. Seal õppimine annab ideaalse võimaluse näha Uffizi ja Accademia galeriides oma silmaga maailmakuulsaid teoseid, mille kohta saab muidu vaid PowerPointi esitlustelt õppida.
Mida näha: Jaluta päikesetõusul või -loojangul Piazzale Michelangelo väljakule ning imetle koos kohalikega, kuidas terrakota toonis katused muutuvad erkpunaseks.
Reisinipp: Kuigi Firenze peamiste vaatamisväärsuste juurde on end lihtne unustada, on ka kaugemal palju näha. Autentsema kogemuse ja palju parema toidu nimel tasub külastada piirkondi, mis asuvad veidi eemal, näiteks Santo Spiritot.

Melbourne, Austraalia
Melbourne on kindel valik neile, kes soovivad ühendada suurlinna melu seiklustega metsikus looduses. Silmatorkav tänavakunst ja käsitöökohvikud on muutnud linna trendikaks sihtpunktiks paljudele, samas on vähem kui tunnise sõidu kaugusel üks Austraalia maalilisem rand, kus on mõnud võtta surfitunde. Melbourne on väga populaarne kõigist rahvustest õpilaste seas, seega leiab kergelt sarnaste huvidega sõpru.
Mida õppida: Bioloogia. Austraalias on väga mitmekesine maastik ja ökosüsteem. See annab võimaluse minna klassiruumist välja uurimisretkele näiteks Suurele Vallrahule või Gondwana vihmametsa.
Mida näha: Austraalia metsiku looduse nägemiseks tasub minna päevaks Prints Phillipi saare kaitsealale, kus on kängurud, koaalad, emud ja vombatid. Päeva tipphetk saabub päikeseloojangul, kui sajad pingviinid tulevad koju pärast merel veedetud päeva.
Reisinipp: Kuna Austraalia asub lõunapoolkeral, on aastaajad vastupidised meie omadele. Seega on kaval planeerida semester Austraalias just talvisele ajale ning saata oma päikeselisi reisipilte külmunud kodustele.

London, Inglismaa
Suurbritannia on populaarne kindlasti tänu inglise keelele, kuid Londonil on pakkuda palju enamat kui vaid arusaadavad tänavaviidad. Lõputu hulk tasuta või suure allahindlusega kultuuriürutusi ja vaatamisväärsusi, ideaalsed pargid pikniku pidamiseks ning elav pubikultuur teevad Londonist ühe õpilastesõbralikuma linna maailmas. Pealegi on Londonis üle 40 ülikooli, nii et igaüks peaks leidma endale sobiliku ala.
Mida õppida: Inglise kirjandus. Loomulikult saab raamatuid lugeda igas maailma paigas, kuid kuskil peale Londoni ei avane võimalust kõndida täpselt sama rada, mida on kirjeldatud Virginia Woolfi teoses „Mrs Dalloway“, või näha „Romeo ja Julia“ etendust Shakespeare’i Globe’i teatris. Londonis ärkab õpitu ellu nagu ei kusagil mujal.
Mida näha: Londoni legendaarsed turud. Laupäeviti leiad suurepärase toidu ja vintage kauba Portobello Roadilt ning pühapäeviti astu läbi Columbia Roadi lilleturult, kus kauplejad püüavad häälekalt klientide tähelepanu, hõigates välja parimate pakkumistega.
Reisinipp: Hangi ühistranspordiga liikumiseks õpilase sooduskaart ja kasuta seda igal võimalusel. Kahekordsete busside liiklus on kergesti arusaadav ning nendega sõites näeb palju rohkem kui metrooga liigeldes – eriti hea vaade avaneb ülemise korruse esireast.

Shanghai, Hiina
Ultramoodne Shanghai on ideaalne neile õpilastele, kes soovivad täielikku vastandit harjumuspärasele elutempole. Enam kui 24 miljoni elanikuga on Shanghai täis saginat ja melu, kuid samas ei ole ka minevik kuhugi kadunud – pilvelõhkujate vahel on tihti näha ajaloolisi hooneid. Shanghai on ideaalne koht, kust alustada ülejäänud Hiina avastamist, sest lähedal asuvad lennujaam ja kiirrongid. Pealegi on seal elamine üllatavalt soodne – tänavalt saab lõuna kaasa haarata umbes ühe euro eest.
Mida õppida: Ärindus. Shanghai on ideaalne paik, kus õppida kõike äriga seonduvat tänu positsioonile rahvusvahelise majanduse esirinnas. Paljud õpilased leiavad õppimise ajal ka praktikakoha.
Mida näha: Maandudes Pudongi lennujaamas, tuleb Shanghai kesklinna jõudmiseks kasutada Maglevi ehk maailma kiireimat rongi. Futuristlik magnetvälja mõjul hõljuv rong sõidab kiirusel kuni 435 km/h, kuid tundub justkui paigal seisvat.
Reisinipp: Kui sa ei ole päris kindel oma hiina keele oskuses, tõmba alla Pleco rakendus. See töötab ka ilma internetiühenduseta ning on võimeline tõlkima käsitsi kirjutatud hiina hieroglüüfe. Kasuta rakendust taksojuhtidele juhiste andmiseks ning restoranides, et olla kindel, mida tellida.

Allikas: www.thoughtco.com