Südametšakra on sinu suhetega vägagi seotud — just seal peitub tõeline sina, sinu enesearmastus ja oskus tõeliselt kedagi teist armastada. Ja kui oluline side mõne inimesega murdub, mõjutab see kõik muidugi ka su südametšakrat ning viib keha energiataseme tasakaalust välja, mõjutades oluliselt ka su tervist.

Kui südametšakra on tasakaalus ja avatud, koged voolamist, armastust, õnne, tolerantsust, empaatiavõimet, optimismi, hoolivust, hellust, andestamist ja arengut, aga kui tšakra on blokeeritud, oled vähem kaastundlik, vähem rahulolev ja sinu keha täidavad kontrollimatud emotsioonid nagu kurbus, lein, hirm, stress, viha, ahnus, üksindus, hukkamõist, ärevus ja paranoia.

See, milline on su söögilaud, mõjutab väga oluliselt ka sinu tervist ja heaolu ning muidugi ka südametšakrat. Kuidas läbi toidu südametšakrat positiivselt mõjutada?

Kuna südametšakra värvitoon on roheline, mõjuvad sellele kõige paremini just erinevad rohelised toidud, taimed ja vürtsid. Rohelised köögi- ja puuviljad on eriti kasulikud. Proovi näiteks tuua toidulauale rohkem spinatit, artišokke, sparglit, brokkolit, sellerit, kurki, salatilisi, rohelisi ube, suvikõrvitsaid, herneid, kapsast, pistaatsiapähkleid, rohelisi läätsi, avokaadosid, laime, kiivisid, rohelisi viinamarju ja õunu, oliive, spiruliinat, rohelist teed, peterselli, koriandrit, basiilikut jne.

Teiste sõnadega, kui läksid just kellestki lahku või oled lihtsalt õnnetu, tasuks eelistada rohelisi ja orgaanilisi toite, mis on kasvatatud ja serveeritud armastusega. Toit, mida on valmistatud armastusega, on täidetud armastuse energiaga ja mõjub südametšakrale imeliselt.

Allikas: Mindbodygreen