Kui sa ei taha kulutada tervet varandust selle peale, et sõpradel oleks mõnus sinu juures olla, siis ära tee seda. Sa ei pea toidu valmistamisega üle pingutama ega endast maksimumi andma. Õiged sõbrad tulevad külla ikka sinu pärast, mitte ainult sööma. Kui sa oled aga kohusetundlik ja kindlasti tahad pakkuda mitmekäigulist lõunat ja suurepärast majutust, siis need nõksud peaksid aitama sind, et sa ei läheks pankrotti.

Pane ootused paika

Kui külla tulevad lähedased sõbrad, siis peaksid nad üpris kursis olema sinu rahalise seisuga. Kui nad ei ole, siis räägi neile sellest ausalt. Nad peaksid aru saama. Kui nad plaanivad pikemaks ajaks külla jääda ja sul ei ole nende majutamiseks kõiki vajalikke asju, siis räägi neile sellest ja palu neil enda asjad kaasa võtta. Sa ei tohiks ennast sellise palve pärast halvasti tunda.

Kui külalised küsivad, mida kaasa võtta, ütle neile seda ausalt

Kui sa tahad, et külalised tooksid ka mõningaid toiduasju, siis ütle neile seda. Sa ei pea alati viisakalt ära ütlema nende pakkumisele. Kui inimesed siiralt tahavad teada, mida nad võiks kaasa võtta, siis miks mitte neile seda öelda. Kui raha pole ka just eriti palju, siis on täiesti okei paluda ka külalistel panustada.

Tee mõned toidud ise

Kui külalised on kaugemalt tulnud ja jäävad näiteks terveks nädalavahetuseks, siis kindlasti tahavad nad tutvuda kohalike toidukohtadega. Et see kõik nii kalliks ei läheks, tee selle nädalavahetuse jooksul mõned korrad ise süüa ja kaasa ka külalised sellesse protsessi. See on lõbus ühistegevus ja siis ei kulu ka väljas söömise peale nii palju raha.

Ärge valige välja sööma minnes kõige peenemat restorani

Kõige uhkem ja kallim restoran ei pruugi alati pakkuda parimat toitu. Kuna sa oled ise kohalik, siis tead kindlasti häid toidukohti, mis ei ole väga kallid, aga pakuvad imelist toitu. Vii oma külalised sinna sööma.

Hoia silm peal tasuta üritustel

Külalised tahavad kindlasti lisaks söögikohtadele avastada ka vaatamisväärsusi. Suviti on tihti parkides tasuta välikontserte, mida külastada. Grupiga saab muuseumides soodustusi. Ja on väga normaalne paluda sellistes kohtades külalistel ise enda eest maksta.

Loo endale eelarve ja pea sellest kinni

Kui oled endale sõbrad külla kutsunud ja olete ka tegevused enam-vähem paika pannud, siis arvuta välja, palju umbes raha kuluda võiks. Kui sul on kindel summa kogu aeg silme ees, siis ei olegi nii lihtne arutult kulutada. Sul on eesmärk mitte pankrotti minna.

Allikas: Good Advice