Lapsevanemad Hobbit ja Jake paluvad oma sõpradel ja perekonnal viidata lapsele sõnaga “tema”. Nende pooleteistaastase lapse nimi on Anoush ja lapsevanemad soovivad, et ta saaks kasvada nii pikalt kui võimalik eelarvamustevabas keskkonnas. Nad on lapse sugu nii pikalt varjanud, et üks vanavanematest sai tõe teada kogemata alles siis, kui laps oli peaaegu aastane. Vanavanem sai lapse soo teada mähet vahetades.

Hobbit ja Jake riietavad last nii poisi kui ka tüdruku riietesse. Samuti ütlevad nad, et lasevad lapsel ise tulevikus otsustada, millisest soost ta olla soovib.

“Me tahame, et laps saaks olla täielikult tema ise. Me ei suru talle mitte midagi peale. Me proovime tema suhtes käituda neutraalselt,” ütleb lapse isa.

Naise raseduse ajal arutasid ema ja isa pikalt, kuidas nad saaksid hoiduda sellest, et inimesed ei hakkaks nende väikest last oma tõekspidamiste järgi ümber kujuma. Nad otsustasid, et parim viis selle ennetamiseks on inimestele mitte öelda lapse sugu.

“Me teame, et ühel hetkel hakatakse Anoushile ütlema, millega ta peaks mängima või et see riideese ei ole tema jaoks sobilik. Me üritame teda hoida neutraalse mulli sees, et seda ei juhtuks.”

Samuti on nad avastanud, et inimesed ei reageeri sellele väga hästi, kui neile ei öelda, millisest soost beebi on. Seetõttu eelistavad värsked lapsevanemad öelda teistele, et nad ei avalda praegu beebi sugu, aga teevad seda tulevikus.

Lapsevanemate jaoks on väga tähtis, et Anoush tunneks ennast vabalt, kui tahab samaaegselt mängida autode ja nukkudega.

Vaata pilte lapsest ja tema vanematest SIIT.

Lugejad, mis te arvate — kas sooneutraalsuse teemaga on liiale mindud või on see uus normaalsus?