Parim ruum õunte säilitamiseks on kelder ja mida madalam selle temperatuur on, seda parem, sest soojas ja kuivas ruumis närtsib puuvili kiiresti, liigniiskes aga võib minna hallitama ning hakata mädanema.

Hoiustatud õunu tuleks vähemalt kord kuus kontrollida ja eemaldada kõik riknemistunnustega viljad, sest mädaplekiga õunad ei kõlba mingil juhul söömiseks.

Mädanemisel eritab õun etüleeni, värvitut gaasi, mis kiirendab ka teiste õunte valmimist, põhjustades omakorda riknemist.

Hoiustamiseks ei sobi pappkastid, sest need võivad kergesti vettida, küll aga sobivad puidust või plastist hoiukastid, millel on sees avad õhu liikumiseks.

Loe pikemalt õunte õigetest hoiustamisviisidest värskest Naistelehest.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena