„Kuna lapsed liiguvad palju — kükitavad, hüppavad, jooksevad, on mugavus riiete valimisel üks olulisemaid kriteeriume,“ selgitas Babyblog autor Sotera Bernatonienė, lisades, et äärmiselt oluline on ka, et riietusega kaasneks mugavus ka igapäevastes olukordades.

Üks olulisemaid tegureid lapsele riideid valides peaks olema funktsionaalsus ehk laps peab saama mugavalt ringi liikuda. Samuti peaksid riided olema venivad, kergete kinnitustega ning neid peaks olema lapsele kerge selga panna.

„Kuna lapsed kasvavad väga kiiresti oma riietest välja, tuleb sageli nende garderoobi uuendada. Seda enam vaatavad lapsevanemad sõbralike hindadega brändide poole — näiteks uudne lasterõivaste bränd Cool Club paistab silma mitte ainult stiili ja kvaliteedi, vaid ka praktilisuse poolest,“ jagas blogija soovitust, kes pöörab lasteriiete valimisel erilist tähelepanu ka kangastele ja õmblustele.

Kuna riiete materjal mängib suurt rolli, kui mugavalt laps end nendes tunneb, siis tasuks eelistada kvaliteetsed materjale nagu puuvill ja meriinovill. Samuti on hea veenduda, et rõivad ei sisaldaks liiga palju sünteetikat, kuna need ei lase lapse nahal hingata ning võivad seeläbi olla ka ebamugavad.

Stilist Gabija Beckeri sõnul on kõik emad stilistid oma lastele, nii et rõivaid valides pööravad nad tähelepanu nii kvaliteedile, mugavusele kui ka stiilile. „Näiteks sügistalvine Cool Clubi kollektsioon on värvikas, mitmekülgne, kus on arvesse võetud uusimaid moesuundasid, kombineeritud erinevaid kangaid, materjale ning mitut tooni tekstuure — triibud ja vöödid,“ kirjeldas Becker, hinnates, et lastemood on samamoodi hooajaliselt muutuv nagu täiskasvanute rõivamood. Becker tõi esile, et kui üldjuhul on tüdrukute riidevalik väga mitmekülgne, siis poiste jaoks on see sageli tunduvalt piiratum. “Emad kurdavad tihti, et poiste rõivavalik pole nii lai kui sooviks, siis Cool Clubi kollektsioon pakub õnneks lahendust, pakkudes poistele sama suurt valikut kui tüdrukutele.”

Arvesta ka lapse soovidega

Lisaks trendikusele on oluline ka praktilisus ehk riideid tuleks valida vastavalt hooajale. „Riided peavad tagama kaitse vihma ja külma eest ning samal ajal võimaldama vaba liikumist,“ tõi stilist esile, lisades, et üha enam lasteriiete disainereid kasutavad moodsaid materjale, mis pakuvad kaitset erinevate ilmastikuolude eest.

Ühtlasi peab pöörama tähelepanu ka õigetele jalatsitele — mugavad, soojad ning kinnised jalanõud külmemate temperatuuride puhul ning sandaalid või tennised soojade ilmadega.

Kui laps aga soovib hakata endale ise riideid ja jalanõusid valima, tuleks alati nende soovid ja põhjendused ära kuulata. Lapsed on valmis endale ise riideid valima siis, kui nad suudavad mõista ja eristada värve, kangaid ja oma maitset. Kui aga lapse ja vanema arusaam sobivast riietusest erineb, on hea lapsele selgitada, miks teatud riided ja jalanõud ei ole sobilikud.