Möödunud aastal rõõmustas meid sooneutraalne mood ja inimesed on valmis sellega katsetama rohkem kui kunagi varem. Z-generatsiooni seas läbi viidud uuringust selgus hiljuti, et 13-20aastastest uuringus osalenutest 81% tunnistasid, et inimese sugu ei peaks defineerima seda, kes ta tegelikult on. “See on kultuuri peegeldus,” selgitas sooneutraalse nahahooldusbrändi Koa kaasasutaja Ty McLaren. “Z-generatsioon on kõige sotsiaalselt teadlikum põlvkond ja nad ei hooli traditsioonilistest identiteedi markeritest või turundustrikkidest, mis nendega kaasnevad. Tulevik on androgüünne või vähemalt palju vähem defineeritud ning sootute toodete tulek on osa sellest.”

Kuigi meile tundub, et nahk on ju kõigest nahk, siis uuringutest on selgunud, et bioloogilisel tasemel on naiste ja meeste nahk mingil määral siiski erinev. Ehk siis: naiste ja meeste nahad on sarnased, aga neil on ka mõned erinevused. Samas mõjutab meie nahka ka meie vanus, päritolu, nahatüüp ja geneetika. Põhiline vahe on aga selles, kui palju rasu kellegi nahk toodab.

See kõik aga ei tähenda, et me peaksime kasutama erinevaid nahahooldustooteid vastavalt soole. “Su nahahooldusrutiin ei tohiks oleneda soost,” kinnitab nahaarst Marnie Nussbaum. “Kõige olulisemad faktorid on individuaalne nahatüüp ja probleemsed piirkonnad.” Nahaarst Rachel Nazariani sõnul sisaldavad suurem osa nahahooldustooteid koostisosi, mis sobivad nii meestele kui ka naistele. Keskenduma peaks hoopis sellele, millised mured sul seoses su nahaga on. Kas see on akneline või liiga rasune? Ehk hoopis liiga kuiv?

Ja miks see üldse oluline on, et naised ja mehed ei kasutaks samu tooteid? Esiteks juba seetõttu, et naised ei peaks tasuma n-ö “roosat maksu” ehk kõrgemat hinda selle eest, et me soovime osta just naistele suunatud tooteid, mis tegelikult tagavad samasuguse tulemuse nagu meestele suunatud tooted. “Kõik nahahooldustooted sobivad kõigile. Hoopis suurem küsimus on see, mida sa loodad selle kasutamisega saavutada. Unisex tooted on head just selle poolest, et need keskenduvadki soovitud tulemuste saavutamisele,” kinnitab dr Nussbaum.

Allikas: Well+Good