Kuid me kõik teame, et plastmasskõrred reostavad keskkonda ja ehkki nüüd on tulnud ka muid variante — bambusest kõrred ja metallist kõrred, siis esimesed kipuvad samuti kiiresti lagunema ja teisi on veidike keeruline puhastada. Ükski variant ei tundu päris hea olevat, eks?

Aga tegelikult on sul võib-olla eneselegi teadmata juba üks suur kõrte varu kodus olemas! Ja selleks on makaronipakk, täpsemalt siis spagettide oma. Mitte nende kõige peenemate, kuid nende, mis on pikad, toru kujuga, keskmisest veidikene paksemad ja nad on seest tühjad. See on imeline kõrs ja töötab sama hästi nagu tavaline ega ole keskkonnale kahjulik.

Aga pea meeles, et see toimib ainult külmade või toatemperatuuril jookide puhul, sest sa ju tead isegi, et makaron läheb kuumas vees kiiresti pehmeks, niiet teed ega muid soojasid jooke sellega juua ei tasu, aga vee ning mahla puhul toimib see ideaalselt.

Umbes 45 minuti pärast hakkab see küll kergelt pehmeks muutuma, niiet päris terve päev seda sama spagetti kasutada ei saa. Kuid see on siiski hea alternatiiv plastmasskõrrele.

Allikas: Insider