Sirle ja Taave kohtusid 18 aastat tagasi Eestis. Neil sündis 2002. aastal ühine tütar Nora. Taave oli tol ajal abielus rootslannaga, Sirle suhtes eestlasega Rootsis. Eludega mindi vaikides edasi ja kanti endas ühist suurt saladust.

Taavel sündis oma abikaasaga 2003. aastal poeg ja 2006. aastal tütar, Sirlel oma elukaaslasega 2004. aastal tütar ja 2008. aastal poeg. Kuna kõik lapsed käisid ühes ja samas lasteaias, ühes ja samas koolis, puutusid lapsevanemad omavahel tihedalt kokku. Lisaks tegutsesid Sirle ja Taave aktiivselt Eesti seltsides ja töötasid palju koos.

“Ühel päeval jõudis teadvusse arusaamine, et soovime üksteisega jagada oma elu ja koos vanaks saada, tuua luukere kapist välja ja olla iseenda ning oma lähedaste vastu aus,” vaatab Sirle 2013. aasta sügisele tagasi. “See oli raske protsess. Ilma terapeutide abita poleks me sellega toime tulnud. Armukadedus ja ülekuumenenud tunded viisid minu endises suhtes perevägivallani, kus lapsed olid osalised.”

***

Lapsele Vanemad MTÜ korraldab isadepäeva nädalavahetuse reedel, 8. novembril Tallinnas jagatud vanemluse konverentsi. Nii vanematele, ametnikele kui psühholoogidele mõeldud ürituse eesmärk on tutvustada Eestis jagatud vanemluse peremudelit, kus laps elab vaheldumisi kummagi vanema juures. Loe lisa SIIT.

***

Lugu jätkub...

Jaga
Kommentaarid