Blogija nimega Molly DeFrank on viie lapse ema ja ta elab Californias. Kõik tema lapsed on nooremad kui kümme ja ehkki neil oli veel paar kuud tagasi lubatud iga päev tund aega, et nad saaksid nutiseadmetes mängida või videoid vaadata, tundis Molly siiski, et asi läheb käest ära.

Nad võisid olla iga päev ainult tund aega nutiseadmetes, aga peale seda tundi oli igaüks neist silmnähtavalt ärritunud. Samuti ei tundnud tema lapsed enam huvi raamatute vastu. Molly päevi täitsid küsimused: “millal me ometi saame minna iPadi mängima?”

Ta otsustas, et see ei saa jätkuda. Ja ta võttis vastu karmina tunduva otsuse — ei mingeid nutiseadmeid!

Ta rääkis sellest ka lastele, kes ootuspäraselt võtsid uudise vastu kehvasti ega saanud aru, miks see vajalik on. Kuid edasine läks juba palju lihtsamalt. Esimesed paar päeva küsisid lapsed iPadi järele, kuid kui nad said aru, et ema ei anna järgi, siis nad lõpetasid küsimise.

Mõne nädala pärast nägi Molly juba silmnähtavaid muutusi. Ta jalutas sisse vaiksesse lastetuppa ja nagu emad ikka, arvas ka tema, et midagi halba on toimumas, sest vaikus ning väikesed lapsed ei tähenda enamasti midagi head. Kuid vaatepilt oli heas mõttes šokeeriv. Kõik tema viis last lesisid põrandal ja igaüks neist lehitses või luges raamatut.

Molly sõnul oli täielik nutiseadmete keelustamine parim, mis ta sai oma laste heaks teha ning ta julgustab absoluutselt kõiki vanemaid seda tegema.

Oluline trikk seisneb muidugi selles, et Molly ja tema abikaasa lõpetasid ise samuti nutiseadmete kasutamise ära, et mitte anda lastele vale eeskuju.

Allikas: DailyMail

Jaga
Kommentaarid