Nimelt hoiatavad Saksa eksperdid, et plastikust söögitegemiseks vajalikud tarvikud nagu lusikad, spaatlid ja tangid võivad mõjuda halvasti su maksale ja kilpnäärmele.

Saksamaa riskihindamise föderaalinstituut (BfR) jagas Twitteris, et küpsetamiseks vajalikud lusikad, spaatlid või visplid on küll söögi valmistamisel abiks, aga neist peituvad plastikosakesed ehk oligomeerid võivad 70kraadise kuumuse juures jõuda ka toidu sisse. Selle tagajärjeks võivad olla maksa või kilpnäärme probleemid, mis sõltub sellest, kuidas organis toitu seedib

See aga ei tähenda, et koheselt oleks põhjust paanikaks. Selleks, et nende tarvikute kasutamisega kaasneksid suuremad terviseprobleemid, peaksid neid kahjulikke aineid tarbima suurtes kogustes. Seetõttu pole vaja kohe plastikust köögitarvikuid minema visata, aga selleks, et riske veelgi minimeerida, peaksid edaspidi eelistama puidust või metallist valmistatud tooteid, mis ei sisalda kahjulikke toksiine. Ja kui sinu kodu on täidetud just plastikust toodetega, pea söögitegemisel meeles, et need puutuksid võimalikult vähe aega toiduga kokku ja seda eriti suure kuumuse juures.

Allikas: Woman and Home