Tugevda olemasolevaid kontakte

Sulanda end kohe alguses nende inimeste seltskonda, kellega sa igapäevaselt koos töötad ja püüa nendega vestelda kõigest muust peale töö: hobid, pere, reisiplaanid, jõuluplaanid… ja kuula, mida nad sulle räägivad. Tõenäoliselt kuuled sa üsna palju uut ja saad ohtralt jututeemasid, millega peojärgsetel nädalatel kohvinurgas jätkata. Sel moel muutub teie suhe ainult professionaalse kõrvale ühe dimensiooni juurde ning palju lihtsam ja mugavam on ka tööasju ajada inimestega, kellega sul on hea isiklik kontakt.

Laienda oma tutvusringkonda

Seejärel liigu edasi nende inimeste juurde, keda sa veel ei tea. Praegu on hea võimalus enda olemasolu teatavaks teha kõigile neile, kellega sa igapäevaselt kokku ei puutu, näiteks selle osakonna juhile, kuhu sa tahaksid peagi edasi liikuda. Seo end nende vestlusega, räägi kaasa ja siis kasuta võimalust, et ennast tutvustada ja justkui möödaminnes vihjata, mida sa tahaksid tulevikus teha või millised on olnud su suurimad kordaminekud. Ära ole pealetükkiv ega ebaviisakas ning kindlasti ära hakka seal ameti- või palgatõusu norima, vaid võtagi seda kui võimalust ennast lihtsalt nähtavaks teha.

Näita oma teist külge

Samal ajal kui sina oma kolleege tundma õpid, näita neile ka iseendast mõnda teist külge. Räägi oma hobidest, pühadeplaanidest, mõnest reisist, ükskõik millest peale töö. Hoia positiivset joont, tee nalja ja lõbutse, et kõik saaksid aru, kui tore ja lahe tüüp sa oled. Vingumine ja halamine liiga suure töökoormuse või totakate sugulaste üle kindlasti sind heast küljest ei näita.

Ära piirdu ainult jõulupeoga

Peojärgsel päeval jätka samast kohast kust pooleli jäid. Ütle koridoris uutele tuttavatele tere, kui tegid peol pilte, siis jaga neid, uuri, kuidas keegi koju jõudis ja mis muljed peost jäid, kutsu see, kellega sa eile hea kontakti said, täna lõunale, et saaksite edasi jutustada jne. Ära jää selliseks tüüpiliseks peoliblikaks, kes suudab särada vaid šampaklaasi taustal, vaid näita, et sa oledki kogu aeg nii lahe ja sinuga koos töötamine on tõeline lust ja lillepidu!

Allikas: Money.com