Oled sa ikka kaine?

Pärast tekiilat-kaht-kolme on heldus, lahkus ja ülevad emotsioonid lihtsad välja voolama. Kui tead, et alkohol muudab su ülemäära joviaalseks ja emotsionaalseks, peaksid sellest täiesti eemale hoidma, et napsuse peaga ei teeks ega ütleks midagi, mida sa pärast kahetsed (no näiteks romantikatuhina ajel ühele põlvele laskumine).

Pea meeles, et abieluettepanekut tagasi võtta ei saa ja ei tohi, kui sa homme kainena peaksid avastama, et see pole ikka see, mida sa tegelikult tahad. Ja tõenäoliselt on uudis juba Instagramis ringlemas nagunii… Teiseks: ühelegi naisele ei meeldiks rääkida lugu, kuidas ta tulevane abikaasa purjus peaga ja viinahaisusena teda naiseks palus.

Meie soovitus: Kui oled kuuse alla või sussi sisse peitnud kihlasõrmuse, siis ära ei enne ega pärast ettepaneku tegemist joo. Mitte tilkagi! Naudi seda emotsiooni, mida jõulud ja abieluettepanek tekitavad ja kui sa ikkagi tunned, et sa hoolimata suurest soovist ei suuda seda sõrmust välja tuua ja küsimust esitada, siis jäta see suur hetk hoopiski uude aastasse.

Kas pere kohaolek on tõesti vajalik?

Jõulupeod ei ole tavaliselt väga privaatsed, tavaliselt on seltskond suur ja olgem ausad — üsna kriitiline. Seega mõtle sada korda väga hoolega, kas sa ikka tahad seda asja korraldada vanatädi Malle juuresolekul ja kas sa suudad toime tulla selle meeletu pingega, mille pere juuresolek sulle peale paneb. Ja mis saab siis, kui ta mingil põhjusel “ei” ütleb?! Võib-olla oleks siiski mõistlikum tuua talle see parfüüm, millele ta on kaks kuud vihjanud ja jätta kihlumine mõnele teisele, pisut privaatsemale hetkele…?

Veel üks asi: kui ta ütlebki “jah” ja sa juba kujutad ette, kuidas te koos päikeseloojangusse ratsutate, jääb ära see üks asi, mida ta tõenäoliselt on väga tahtnud teha ehk üllatusmoment sõpradele. Sest igas suuremas seltskonnas on mõni idioot, kes sellisest suurest sündmusest Facebooki live teeb ja niiviisi kogu maailmale ette kannab, mis parasjagu teoksil! Nii et igal juhul pead arvestama variandiga, et su suur õnn või täielik läbikukkumine jõuavad otseülekandes kogu maailmale.

Kas teed seda ainult sellepärast, et sa ei viitsinud talle kingitust osta?

Jah, kingituste ostmine on tüütu töö ja pinge eelmise aasta omast parem/ägedam/romantilisem/võimsam kink teha on peaaegu talumatu. Ja kui sa julgedki küsida, mida kallim võiks sel aastal soovida, vastab ta üheksal juhul kümnest midagi sellist eriti kasutut nagu “üllata mind!” Mida päev lähemale jõululaupäevale, seda suuremaks pinge kasvab ja miski ei tundu piisavalt hea… aga palun, ära tee seda viga, et suures meeleheites ja kingituse puuduse tõttu abieluettepanekut tegema hakkad!

Sa ise kahetsed seda pärast, su kallim saab eriti pahaseks, kui see mingil hetkel välja peaks tulema ja teie suhe muutub täielikult, sest SEE KÜSIMUS on nüüd esitatud ja tagasiteed enam pole.

Kas teed seda lihtsalt emotsiooni ajel?

Jõuluperiood on üks suur pidu teise järel — meeleolu on kogu aeg ülev, emotsioonid möllavad, kõik on nii ilus ja nunnu, inimesed toredad ja head, kallim särab ja on õnnelik, jõulumuusika mängib, jooke jagub, kainet päeva võob-olla ei olegi, telecast tulevad ainult romantikast nõretavad filmid…. Lihtne on pead kaotada ja lihtsalt emotsiooniga kaasa minna ja mõtlematult midagi välja plärtsatada, mida hiljem kahetseda võid.

Kui mõte abieluettepanekust tuli sulle pähe esimest jõulureklaami nähes või firma jõulupeol, siis ära torma kohe sõrmusega lehvitama, vaid lase sel mõttel settida ja kannata see jõulumöll ära. Kui pärast seda ikka endas kindel oled, siis jaanuar on suurepärane aeg kihlumiseks!

Kas loodad lihtsalt oma talvemasendusest pääseda?

Ilm on kole, tööl on nõme, päikest pole, aega pole, tuju on halb… tahaks nagu midagi, mis tooks päikese uuesti välja, sära silmadesse, naeratuse huulile… Aga see ei tohiks kindlasti olla midagi nii lõplikku ja põhjapanevat nagu abieluettepanek. Selliseid otsuseid ei ole mõtet teha masendusest või meeleheitest. Elevus ja põnevus kestab täpselt kaks päeva, kuni kõik on teid ära õnnitlenud ja siis läheb elu vanaviisi edasi kuni pulmadeni. Halvemal juhul langed veel suuremasse masendusse, sest taipad, et tegelikult sa üldse ei tahtnud seda abieluettepanekut niimoodi või sel hetkel teha.

Parem lase see must ja pime aeg mööda, rõõmusta jõulude üle ja oota kevadeni. Siis tulevad ilusamad kihluspildid ka, millega sotsiaalmeedias eputada!

Ja viimaseks: on sul kuhugi põgeneda, kui ta sulle ära ütleb?

Allikas: The gentlemans journal