Milline on õige naine, kes on päriselt naiselik? Millised omadused tal on?

Päriselt naiselik naine on see, kes on aus ja ühenduses iseendaga. Omadused võivad siin vägagi erineda, kuid kui ta on ühenduses oma naiselikkuseallikaga ja laseb sellel vabalt voolata, siis väljendub ka tema eriline ja unikaalne naiselikkus ja ta ongi päriselt naiselik. See on minu arust nii võluv, et iga naise naiselikkus on omamoodi, aga päris on ta siis, kui ta on ehe just sellisena ja süüdimatult, nagu ta sügaval sisimas on. Ta ei näitle ja ei käitu vastavalt sellele, kuidas ta arvab, et ta peaks vastavalt välismaailma arvamusele, vaid julgeb olla just selline naine, nagu ta tegelikult on oma täies säras.

Mis on naiselikkus? Kontsakingad ja kleit?

Naiselikkus on siiski energia meie sees, millega me saame ühenduse luua. Kui me tunneme ennast lõdvestunult, harmooniliselt, säravana, siis see väljendub. Kui oleme pinges, stressis ja jõuga teeme tegusid, mis meie väärtushinnanguid ei toeta, kaob ka kontakt endaga. Väline riietus võib toetada naiselikkust, kuid siiski ka siin ei ole standardit, et kontsakingad ja kleit, vaid pigem minu arvamusel see, et keha tunneks ennast hästi valitud riietuses ja samas, et me ka ise tunneks ennast kaunina ja tunneksime, et me oleme enda eest piisavalt hoolitsenud.

Mõni naine ongi mehelikum, jõulisema energiaga, domineerivam ja tugev olemuselt. See ei ole naiselikkus?

Nii kaua kui naine tunneb ennast päris ehedalt ja siiralt iseendana, siis võib just selline olla tema naiselikkuse väljendus. Tihti naised ehitavad endale jõulise ja tugeva kihi peale, et hakkama saada meeste maailmas, kuid sisimas nad tegelikult ei ole sellised.

Igal inimesel on meesenergiat ja naisenergiat ja see ei sõltu alati sellest, kas tegu on mehe või naisega. Oluline on, et iga indiviid mõistaks, milline energia on temale justkui iseloomulikum ja sellega siis ühenduses olla. Kõigil on aeg-ajalt vaja ka vastasenergiat ja selle najalt tegutseda olenevalt situatsioonist või tegevusest. Kuid oluline oleks mõista, milline on sinule iseloomulikum energia ja kindlasti olla kontaktis ja ühenduses piisava osa ajast ka sellega, et tunda ennast endana.

Kas iga naine peaks olema tegelikult mingit moodi naiselikum? Mida saaks iga naine igapäevaselt teha, et tuua kasvõi natukenegi välja oma naiselikumat energiat?

Iga naine võiks olla sügavas kontaktis iseendaga. Kui naine on identifitseerinud ennast ja mõistnud, et tema baasenergia on naiselik, siis oleks tõesti hea, et tal oleks võimalus ka sellega ühenduses olla. Naisenergia baasväljenduseks ja sooviks on armastus ja soov armastada. Kui armastus on sinu jaoks oluline väärtus, siis saad näiteks iga päev võtta paar minutit, et rahulikult hingata südamepiirkonda, tuua sinna energiat, seda tunnetada ja seda ka välja saata.

Kuidas on seotud head suhted mehega ja naise naiselikkus?

Iga süsteem, mis on tasakaalust väljas, otsib alati tasakaalu. Seda ka inimese füüsiline keha ning ka energeetiline, emotsionaalne ja vaimne keha. Oluline on, et me oleksime tasakaalus. Suhtes tuleb kasuks, kui on polaarsus naiseliku indiviidi ja meheliku indiviidi vahel, siis tekib ka tõmme. Ma olen näinud väga palju seda, kui naine on tugevas kontaktis meesenergiaga ja saab sellega väga hästi hakkama, kuid on sügavalt frustreerunud, kuna võrdluses mehega on tema mehelikum ja mees hoopis naiselikum ja naisi see väga tihti ei rahulda.

Seega, kui mees on meheliku loomusega, siis naine, kes tunneb, et ta on naiseliku loomusega ja saab olla seega mehe kõrval naiselik, on tihti suhtes sügavalt rahuldatud. Kui naine ei suuda usaldada mehe mehelikkust ja võtab meheliku rolli ise üle ja hakkab mehe mehelikkust oma frustratsioonist maha tegema, siis tihti see hakkab suhet häirima ja suhtele on see suur väljakutse. Seega naine suhte kontekstis üldiselt on õnnelikum, kui ta lubab endal olla naine, lõdvestuda oma naiselikkusesse ja usaldab meest tema mehelikkuses.

Siin võib olla erandeid, kui mõlemad partnerid on täielikus tasakaalus enda sees ja eelistavadki nii-öelda neutraalset suhet. Samuti võib olla, et mees identifitseerib ennast enam naiseliku energiaga ja naine mehelikuga ja siis saab samuti polaarsus toimida. Oluline on, et igaüks oleks sügavas ühenduses iseendaga ja saaks seda väljendada. Üldiselt on enamik naisi sügaval loomuses siiski naiselikud ja suhe on harmooniline, kui nad suhte kontekstis ka selle rolli võtta saavad.

Mis on naiselikkuseallikas?

Naiselikkuseallikas on see baasenergia, millest sünnib elu ehk seksuaalenergia naises. See on allikas, mis on igas naises ja kui naine on sellega ühenduses ja see temas voolab, siis see allikas toidab tema kõiki teisi naiselikkuse väljendusi.

Naiselikkuseallikas on ka minu netikoolituse nimi, mille eesmärk on jagada praktikaid, mis ärataksid meis selle energia vaba voolamise, et me saaks ühenduse iseenda naiselikkusega ja iseenda seksuaalenergiaga. Selle baasilt väljendub juba iga naise naiselikkus omamoodi, aga algenergia on see sama seksuaalenergia, mis meile elu andis ja mis meie elule ikka jõudu edasi annab, naist toidab ja täidab.

Väga paljudel ei ole kontakti oma kehaga ja täiskasvanueas on meil tarvis läbida mitmeid kursusi, kus seda tegema õpime. Mida saaks teha juba lapsest saadik, et hakata seda kontakti looma?

Ma arvan, et mitmed põhitõed, mida räägitakse täiskasvanukursustel, võikski tuua ka noorteni. Seetõttu ka mina käin koolides ja räägin tüdrukutele keha aktsepteerimisest ja selle olulisusest. Kindlasti aitab, kui last või noort innustada, teda toetada, aktsepteerida, armastada sellisena nagu ta on ja seda ka väljendada.

Väga armas, kui laps saaks sellist toetust nii kodus kui ka lisaks oleks koolis õpetused ja haridus, et teised lapsed ja noored mõistaks, et inimese keha on kaunis oma unikaalsuses ja keegi ei tunneks, et ta peab vastama mingile standardile. Samas oleks siiski ka oluline olla teadlik tervisest ja tervislikust toitumisest, sest kui keha on haige, on samuti raskem teda aktsepteerida ja temaga kontaktis olla.

Kurb tõsiasi on see, et enamik naisi ei koge elu jooksul kordagi orgasme. Mille pärast see nii on?

Põhjuseid on kindlasti erinevaid. Suurt rolli mängib stress, kiirustamine, vajadus saavutada eesmärke ja sellest tulenev pinge. Samuti võib üks oluline faktor olla see, et naine ei näe seksuaalsust ja sensuaalsust kui millegi kaunina, vaid pigem häbiväärse ja piinlikuna ja seetõttu lukustab selle energia enda kehas.

Palju võib kinni olla ka toitumises ja sellest tulenevates terviseprobleemides, keha on lukus. Samuti on üheks suureks takistuseks hariduse puudumine ja mehe ja naise erinevused ja erinevad vajadused seksuaalsuses. Seetõttu on tänapäeva seksuaalsus tihti väga mehelik, naised on sellele kohandunud ja seetõttu ei jõua sügava orgastilisuseni iseendas. Palju on kinni ka kehapildis ja võimetuses ennast aktsepteerida, kui me ei vasta teatud ühiskonna standarditele ja me ei tunne ennast atraktiivsena tänu sellele. Põhjuseid võib veelgi olla. Põhivõti ongi pinge ja sellest tulenev võimetus lõdvestuda.

Miks on orgasmide kogemine naisele üldse vajalik?

See oleneb naisest ja tema eesmärkidest. Minu jaoks kõige olulisem on see, et naine oleks seksuaalselt sügavalt rahuldatud ja see alati ei pea tähendama orgasmi. Kui naine on seksuaalselt sügavalt rahuldatud, siis ta on tervem, emotsionaalselt õnnelikum ja vaimselt tasakaalukam. Ta on harmoonias iseenda ja ümbritsevaga, ta saab särada, olla inspireeritud, ennast täielikumalt teostada ja ta kiirgab seda heaolu ka teistele.

Teadus on aga üldiselt arvamusel, et kui naine ovulatsiooni ajal saab orgasmi, siis see suurendab tema tõenäosust rasestuda. Seega orgasm saab toetada viljastumist.

Vaimses perspektiivis saame orgasmienergiat kasutada enesearenguks, kõrgemate teadvuseseisundite kogemiseks. See on üks võimas viis, kuidas inimesena oma evolutsioonis edasi liikuda, kui me suudame olla orgastilises seisundis pika aja vältel, avardunud teadvuse seisundis, laskmata seksuaalenergiat endast välja.

Sa oled kokku pannud kursuse, mis aitab naisel leida oma sisemist allikat. Millistele naistele see kursus eelkõige mõeldud on?

See kursus on mõeldud igale naisele, ükskõik mis vanuses ja ükskõik mis taustaga, kes tunneb, et tema seksuaalenergia ei ole täielikus vabas voolamises ja orgastilised kogemused ei ole sügavalt rahuldustpakkuvad. Kuigi kursusel on osalenud ka väga orgastilisi naisi ja ka nemad on öelnud, et on siiski palju uut õppinud ja saanud inspiratsiooni veelgi sügavamale oma seksuaalsusega minna. Ehk siis see on mõeldud naisele, kellel on huvi olla ühenduses oma allikaga, õppida, kuidas luua see ühendus, kuidas lasta seksuaalenergial voolata, kuidas olla kontaktis iseendaga, oma kehaga, oma seksuaalsusega.

Milliseid on need muutused, mis toimuvad naistega, kes selle kursuse läbivad?

Kindlasti see oleneb naisest ja sellest, kas ta ka jätkab iseendaga kontakti loomist ja selle hoidmist. Holistilised lähenemised muudatustele ei ole tavaliselt sellised, et maksad mingi summa ja saad kiire lahenduse. Pigem tuleb ikka tasapisi sind mittetoetavad harjumused maha jätta ja toetavaid harjumusi sisse tuua, et muudatused saaksid toimuda.

Seega oleneb kindlasti naisest ja tema praktikast. Naised aga on tagasisidet siiski andnud muudatusest seksuaalenergia ärkamisega seoses. Üks väga armas naisterahvas ütles mulle, et ta leidis enda jaoks sellelt kursuselt meeldiva praktika, teeb seda regulaarselt ja nüüd on tema elu väga väljakutsuv, sest ta tõmbab nii palju mehi ligi, et ei suuda seda tähelepanu hallata. Olen saanud ka tagasisidet, et kohe pärast kursust ka samal õhtul on partneriga vahekorras olles hoopis parem kogemus, mida tunnetab nii naine ise kui ka partner.

Samuti olen saanud tagasisidet ühelt naiselt, kes enda hinnangul oli varem pigem seksuaalselt kinnine, siis aga muutus multiorgastiliseks. Seega naiselikkuseallika ärkamist on kindlasti see kursus mitmete naiste ellu toonud!

Mida soovitaksid neile, kes on veel jooga praktiseerimise suhtes skeptilised ja ei usu üldiselt energiatesse või sellesse, et on hea omada kontakti kehaga?

Ma rõhutan alati joogatundides, et ärge palun uskuge seda, mida mina räägin. Proovi, katseta ja tee omad järeldused. Mõnikord võib võtta natuke aega, et energiaid tunnetada või endaga kontakt luua ja selle seisundi väärtust suuta tõeliselt hinnata. Seega, kui midagi proovid, võta ka mingi periood, mille vältel sa seda proovid ja ole avatud meelega. Kindlasti ei pea uskuma midagi, mis sinu väärtuseid ei toeta ja mis sind õnnelikumaks ei tee. Peaasi, et inimene siiralt õnnelik on.

Palun anna mõni praktiline harjutus, et kodus igapäevaselt teha tutvust oma naiselikkuseallikaga.

Treeni vaagnapõhjalihaseid ehk siis pingulda ja lõdvesta tupelihaseid. Ära muretse sellepärast, kas sa esialgu neid väga täpselt eristad või ei. Tee lihtsalt nii, nagu sul välja tuleb ja tasapisi hakkad sa aina paremini tajuma nii oma füüsilist keha kui ka tunnetama energia ärkamist ja liikumist vaagnapiirkonnas.

Võid neid sooritada näiteks nii, et pinguldades hingad sisse ja suu kaudu välja hingates lõdvestad täielikult nii tupelihased kui ka kogu keha ja õlad ning hingad sügavalt-sügavalt lõpuni välja. Lihastetreeningul on ka väga oluline lõdvestus, mitte ainult pinguldus. Hea on, kui saad võtta natuke aega, et harjutust keskendunult teha. Kuid seda saab teha ka samaaegselt muude tegevustega.