RETSEPT | Värvikirev võileivatort pidupäevaks, mis lausa sulab suus
Värviline võileivatort
kuuele-kaheksale
- 12 viilu Eesti Pagari Musta leiba
- Peedikreem:
- 200 g keedetud riivitud peeti
- 400 g toorjuustu
- 2 küüslauguküünt
- Soola
Munavõi:
- 6 keedetud muna
- 200 g pehmet võid
- värsket hakitud tilli
- soola
Hernekreem:
- 200 g rohelisi külmutatud herneid
- 90 g toorjuustu
- 1-2 sl mädarõigast
- Soola
Kaunistuseks: 18 kilufileed, 8-10 keedetud vutimuna, värsket tilli
Valmistamisõpetus:
Peedikreemi valmistamiseks sega riivitud ja nõrutatud peet toasooja toorjuustuga. Maitsesta peenestatud küüslaugu ja soolaga. Munavõi jaoks haki munad, sega pehme võiga. Maitsesta tilli ja soolaga. Hernekreemi tarbeks sulata esmalt herned. Mikserda sulanud herned saumikseriga koos mädarõika ja soolaga võimalikult ühtlaseks kreemiks. Hernekreem tõsta eraldi kaussi ja pane külmkappi ootele.
Vooderda umbes 10 x30 cm suurune keeksivorm seest kilega, nii et otstest jäävad pikemad ribad üle rippuma. Lõika leivaviiludelt koorik (jälgi, et leivad oleksid enam-vähem keeksivormi laiused). Lao esimeseks kihiks vormi 4 leivaviilu (kui on soov teha hästi pehme ja niiske tort, võib kõiki leivakihte piimaga pintseldada, aga see ei ole hädavajalik). Neile määri peedikreem. Tasanda. Laota peale järgmine kiht leivaviile, neile munavõi. Tasanda. Kolmandaks kihiks tõsta jälle leivad. Kata tihedalt toidukilega. Aseta tordile raskus (näiteks teine keeksivorm, mis on veega täidetud või pudel vms) ja jäta u 10 tunniks külmkappi maitsestuma.
Enne serveerimist võta tort vormist välja ja kata hernekreemiga. Kaunista kilufileede, vutimunade ja värske tilliga. Lõika tükkideks.