kuuele

  • 1 dl kanget kohvi
  • 0,5 dl amaretto likööri
  • 4 želatiinilehte
  • 4 dl vahukoort
  • umbes 400 g kohupiimakreemi (sidruni-, vaarika-)
  • 12 tumeda ja magusama rukkileiva viilu
  • 400–500 g värskeid vaarikaid
  • soovi korral pealepuistamiseks kakaopulbrit

Valmista kange kohv, jahuta ja sega hulka liköör.

Pane želatiinilehed külma vee sisse paisuma.

Vahusta 3,5 dl koort keskmise tugevusega vahuks, lisa kohupiim ja töötle segu ühtlaseks.

Kuumuta 0,5 dl vahukoort keemiseni ja tõsta kõrvale. Pigista želatiin kuivaks ja sulata hoolega segades kuumas koores. Nirista vedel želatiin segades kohupiimavahu hulka ning tõsta vaht seniks külmkappi, kuni tegeled leivaga.

Pane valmis 6 sirge servaga 2,5–3 dl magustoidupokaali või -kaussi. Lõika leivaviiludest (näiteks klaasiga) 12 ümarat ketast, mis mahuvad täpselt magustoiduanumasse.

Niisuta leivaketast kohvi-liköörisegus ja aseta anuma põhja. Tõsta peale vaarikaid ja nendele kohupiimavahtu. Korda kihte. Kui soovid, sõelu peale kakaod või kaunista lihtsalt kõige ilusamate marjadega.

Tõsta magustoidud vähemalt 2–3 tunniks (või järgmise päevani) külmkappi tahenema ja maitsestuma.


Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid