1. Kui inimese elus on kõik hästi, põleb tema asetatud küünal ühtlase suure leegiga ning ei hakka voolama.

2. Juhul, kui tekivad mingisugused hingelised probleemid, hakkab küünal “nutma” ehk mööda selle ääri jooksevad “pisarad”.

3. Kui küünal hakkab tilkuma ja vaha jooned lähevad kaldu/risti, tähendab see, et inimest ähvardab mõni raske haigus või selle tagajärjel isegi surm. See võib olla seotud tema endaga või selle inimesega, kelle jaoks ta küünla süütas.

4. Kui alles põlema süüdatud küünal hakkab tilkuma/jooksma, tähendab see, et inimesest mõeldakse halvasti (kaks joont) või talle on langenud peale kuri needus.

5. Kui küünla “pisar” veereb mööda küünalt alla vasakule või paremale, on see märk sellest, et patsiendi ja kellegi teise vahel toimub parasjagu energiavõitlus. Kui “pisar” on must, on inimene negatiivse energia käes. Kui küünla pisarad on sama värvi, nagu küünal ise, on võimuvõitluse lõpp lähedal.

6. Kui kirikus altari ette pandud küünal hakkab väänduma ja läheb kõveraks, tähendab see seda, et inimene vaevleb kurja vaimu käes.

Kuidas pahameeles vabaneda?

Kui sind on hingepõhjani solvatud ja sa ei saa seetõttu magada, minge kööki või kuhugi ruumi, kus sind ei häirita, ja süüta küünal. Aseta see aknalauale, istu selle juurde ja rääkige talle rahulikult sosinal toimunust.

Kui soovid nutta, siis ära häbene ja tee seda. Las pahameel ja valu tulevad koos pisaratega välja.

Kui küünlavalgus väriseb või virvendab, tähendab see seda, et küünlavaim kuulab sind. Kui vaha sulab, sulavad ka kaebused ja solvangud ning elu ei tundugi enam nii halb kui varasemalt.