Mida vajad?

Kogus: 16-20 tükki

  • 500 grammi veisehakkliha
  • 250 grammi seahakkliha
  • 1 hakitud sibul
  • 1 hakitud küüslaukuküüs
  • 100 grammi riivsaia
  • 1 muna
  • 5 supilusikatäit täispiima
  • maitsestamiseks soola ja pipart


Rootsi ikoonilise kreemja kaste valmistamiseks:

  • pisut õli
  • 40 grammi võid
  • 40 grammi jahu
  • 150 ml köögiviljapuljongit
  • 150 ml veisepuljongit
  • 150 ml koort
  • 2 supilusikatäit sojakastet
  • 1 teelusikatäis Dijoni sinepit

Valmistamine:

Sega veise- ja seahakkliha korralikult kokku, et ei jääks suuri tükikesi. Lisa hakitud sibul, küüslauk, riivsai, muna. Sega korralikult. Lisa piim ja maitsesta soola ja pipraga.

Tee segust pisikesed ja ümarad pallikesed. Aseta puhtale taldrikule ja kata ning hoia külmas kuni kaks tundi (et need küpsetamisel paremini kuju hoiaksid).

Kuumuta õli praepannil keskmisel kuumusel. Kui piisavalt kuum, aseta lihapallid õrnalt ja pruunista igast küljest.

Kui lihapallid on juba piisavalt pruunistunud, tõsta need kuumakindlale nõule ja kata. Pane 180-160kraadisesse ahju ning küpseta veel 30 minutit.

Rootsi kastme valmistamine:

Sulata praepannil või. Sega sisse jahu ja jätka 2 minutit küpsetamist, samal ajal segades, et jahu läbi küpseks. Lisa puljongid ja sega edasi. Lisa koor, sojakaste ja sinep. Lase keema minna ja kastmel pakseneda. Sega samal ajal veel.

Kui lihapallid ja kaste on valmis, serveeri neid oma lemmikute kartulitega. Naudi!

Allikas: Yahoo!