“Salme toakaaslane oli esmalt haigeks jäänud ja ilmselt siis sealt saigi nakkuse — oli hakanud köhima, mistõttu tehti talle test,” meenutab Salme lähedane Madis Tamm. “Eks mure oli alguses muidugi suur, sest saja-aastase puhul ei ole see naljaasi. Räägitakse ju ka, et mida vanem on inimene, seda suurem risk ja eks see võttis algul pahviks.”

Kuressaare haigla hooldekodu juhataja Anu Kallase sõnul on pandeemia tõttu tekkinud olukord küll keeruline ja nii mõnigi hooldekodu elanik viibib hetkel veel haiglas, kaheksa paraku juba meie seast lahkunud. “Osad on haiglas, osad siin kohapeal meie COVID osakonnas. Praeguseks on haiglast tagasi tulnud 18 inimest, kes kohe-kohe hakkavad terveks saama,” kinnitab ta.

Seda, millal kogu olukord lõpuks lõppeb, ei tea veel päris täpselt keegi. “Ma arvan, et minu jaoks jääb see nii kaua üles, kuni on leitud ravim, sest reaalsuses on mul 50 kliendist 18 sellised, kes on seni terveks jäänud," tõdeb Kallas. "Ka 19 töötajast enamik on jäänud praeguseks haigusest puutumata, aga seni, kuni see haigus meie seas liigub, peame meie, kes me pole haigestunud, ennast hoolega kaitsma."