Alguses tuleb selline soov enamikele inimestele suure šokina. Ainsad mõtted, mis peast läbi käivad, on seotud sellega, et nüüd on suhtega kõik, mind tahetakse maha jätta, mind ei armastata enam või on tal juba ammu keegi teine.

Vahel mõnel kurval juhul võibki see olla põhjuseks, ehkki siis oleks igati õiglane pausi tahtva inimese poolt ausalt välja öelda, et temal on armastus otsa saanud ja ta tahab ilma kallimata ise edasi liikuda.

Aga juhul kui kallim tõesti tahab lihtsalt mõneks ajaks pausi teha, siis ei tasu seda võtta halvasti. Ta tahab pausi teha, sest kui te seda ei tee ja ta ei saa mõnda aega oma mõtetega ja iseendaga üksinda olla, siis sellest suhtest ei saa tema jaoks enam asja. Aga kuna ta soovib ikkagi sisimas seda suhtet päästa ja sinuga koos olla, siis paus on tema jaoks ainuõige lahendus.

Kui kallim tuleb sinu juurde sellise sooviga ja sa näed, et tal on tõsi taga, siis ainuke mõistlik otsus oleks kohe nõustuda ja olla talle toeks. "Jah, me võime teha pausi, nii kaua nagu sa soovid ja vajad" on sõnad, mida sa peaksid talle ütlema. Kui sa neid ei ütle ja keeldud pausi tegemisest, siis mõnda aega võib teil veel suhe toimida, aga ühel hetkel enam mitte.

Oluline on omavahel läbi arutada, mis ajendas teist inimest sellise sooviga sinu juurde tulema. Kui sa sellest aru saad ja see tundub mõistlik, siis tasukski teil ehk veidi aega eraldi olla. Loomulikult on vaja enne selgeks rääkida, ega kummagi jaoks ei tähenda pausi tegemine tiiva ripsutamist. Kui te selles osas ei ole üksmeelel, võib hoopis paus teid lahku ajada. Pange n-ö reelgid paika ja tundke rõõmu üksinda olemisest. Päris paljudel juhtudel avastavad paarid keset pausi, et just nende kallim on ikkagi see inimene, kellega nad soovivad igavesti koos olla ja ei kujuta enda kõrvale mitte kedagi teist.

Allikas: YourTango