"Maasikad on punased. Linnud laulavad kõrvulukustavalt. Puud on pahvatanud lehte. Pungad puhkenud õitsele.

Tänaval silkavad jalgratturid ja põrisevad mootorratturid. Õhtud on pikad, inimesed liikvel särgi- või kleidiväel. Rüüpavad õdusate suvekohvikute terrassidel cappucinot, lastes päikesel end hellitada. Hoolitsevad oma aiamaade eest, lobisevad sõpradega grillivorste sussitades. Õhus on helgust ja armastust. Möödas on hall talv ja eriolukord.

Just niisugusel kaunil ajal saame tõdeda, et lõppenud nädalal (18.-24.mai) sai vähiravifondist abi rekordarv Eesti inimesi — kokku 11. Nende inimeste tervisesse panustame järgnevatel kuudel kokku peaaegu täpselt 100 000 eurot. Kõigile neile saime üheskoos kinkida lootusrikkama ja õnnelikuma kevade.

Abisaajatest noorim on kõigest 40-aastane pereisa Viimsi vallast, keda vaevab silmakasvaja.
Mees tunnistab, et fondi toetus on väga suureks abiks, sest ravi on perelt juba nõudnud arvestatavaid summasid aga mees ise veel tööl käia ei saa. Peres kasvavad kaks last, kellest üks on teismeline, teine saab alles kaheseks.

Kuid fondile saavad toetuda ka maksakasvajaga 73-aastane mees Tapalt, rinnakasvajaga 70-aastane naine Tallinnast, 65-aastane pärasoolekasvajaga mees Kohtla-Järvelt, 58-aastane neerukasvajaga mees Kuressaarest ja 58-aastane kopsukasvajaga mees Rakverest. Samuti munajuha kasvajaga 63-aastane naine Valga vallast, 67-aastane maokasvajaga naine Tallinnast ja kõhunäärmekasvajaga 77-aastane mees Suure-Jaanist.

78-aastane mees Tallinnast võitleb maksakasvajaga ja teda toetame juba mõnda aega. Mees ütleb, et on fondile abi eest väga tänulik: “Tänu teile on minu kasvaja hakanud vähenema ja on läinud ainult positiivses suunas. Väga suur on ka toetus perele, kuna oleme abikaasaga pensionil ja teie abi on väga oluline. Tundsin isiklikult ka Toivo ema, töötasin ajalehe trükikojas ja tööülesannete kaudu oli kokkupuude toimetuste töötajatega.”

Teine, 61-aastane mees, kes saab fondist toetust võitluses maokasvajaga lisab: “Ma saan aru, kui tänuväärset tööd teie fondi inimesed teevad — te annate lootust, mis omakorda annab jõudu võidelda haigusega. Te kingite haigetele inimestele elu, lisa päevi. Loodan väga, et uus ravim aitab mul saada haigus kontrolli alla võtta. Iga päev ma püüan olla ikka positiivne ja säilitada optimismi. Minu pere aitab selles mind palju.”

Ka sina saad aidata abivajajaid! Anneta mobiiliga või pangalingi kaudu SIIT.