Kurke on hea paar tundi enne tegemist jääkülmas vees leotada, et need krõmpsud jääksid.

Selle kiire valmistusviisi leidsin ma Tahkuranna kurgifestivalilt ja nüüd teen kilekotikurke sel moel igal suvel. Kurke saab tõesti nautida juba paari tunni pärast ja ka järgmisel päeval, kui midagi järele jääb.

Saputa kurgikesi kotis ikka südamest, et need piisavalt maitsestuksid!

u 1 kg kurke

  • 1 kg väikseid kurke
  • kümmekond mustasõstralehte
  • 1 küüslaugupea
  • 1 sl meresoola
  • 2 tl sinepiseemneid
  • tillivarsi ja -õisikuid


Pese kurgid ja kui on aega, hoia neid kindlasti paar tundi või terve öö jääkülmas vees.

Lõika kurkidel otsad ära, nii imenduvad maitsed kiiremini. Tükelda mustasõstra­lehed ja küüslauk ning pane koti põhja koos soola ja sinepiseemnetega. Pane kotti ka kurgid ning hakitud tillivarred ja -õisikud.

Sõlmi kott pealt kinni ja sakuta segamini. Vett pole vaja lisada, see aeglustab maitsestumisprotsessi.

Tõsta paariks tunniks kuni üle öö külmkappi, raputa kinnisõlmitud kotti vahepeal mitmeid kordi korralikult, et kurgid igalt poolt maitseainetega kokku saaksid.

Naudi, kuni kurke jätkub!