Nullkulu nädalavahetus

Räägi sõpradele oma soovist rohkem raha säästa. Te saate koos mõelda, kuidas korraldada vahva ja loominguline nädalavahetus, kus te ei peaks sentigi kulutama. See võib tunduda raske, aga tegelikkuses täitsa võimalik. Näiteks vaadake üle, mis teie kodu köögikappides leidub ja saate kindlasti kamba peale korralikult kokatud. Või lähete mere äärde jalutama ja lutsu viskama. Loomingulist poolt iseendas tasub alati arendada!

Iga kuu kindel summa kõrvale

Tee endale selline konto, kuhu sa alati ja eranditult iga kuu paned mingi summa raha kõrvale. See võib suvekuudel olla väiksem, aga peaasi, et sa midagigi paneksid kõrvale, et sul oleks alati kindel tagatis, mida sa kasutad tõesti ainult tõelise hädaolukorra puhul.

Ei mingit toidu raiskamist

Sul lähevad tihti külmkapis toiduained halvaks? Õpi paremini planeerima, sest toidu ära viskamine on otsene raha prügikasti viskamine ja see on ju täiesti mõttetu ja keskkonnale väga kahjulik. Loo oma külmkapis süsteem, näiteks toidud, mis lähevad kiiremini halvaks, asuvad eespool ehk sul kogu aeg silma all.

Sea endale eesmärk

Raha niisama kogumine või kõrvale panemine võib tunduda mõttetu, palju toredam oleks elada hetkes ja kulutada seda mille iganes peale. Aga kui sul on kindel siht ja eesmärk, milleni sa tahad jõuda, siis on palju lihtsam selle jaoks ka vaeva näha.

Allikas: Career Girl Daily