Südame-veresoonkonna haigused

Südamehaigused on ülemaailmne probleem ja nende tekkimine on suuresti seotud vale eluviisi ja kehva toitumise ning vähese liigutamisega. See annab rohelise tule kolesterooli tekkimisele ja tulemust ei pea kaua ootama.

Kopsuvähk

Kui palju on sinu tutvusringkonnas mehi, kes suitsetavad? Mõne oskad kindlasti nimetada. Kuni 90 protsenti kopsuvähijuhtumitest on põhjustatud suitsetamisest. Kui sa ikka veel pole mõelnud sellest halvast harjumusest vabaneda, siis ehk see number paneb sind mõtlema?

Eesnäärmevähk

Probleem, millega ainult mehed peavad silmitsi seisma, sest teadupärast naistel eesnääret ju pole. Kuid õigel ajal sellele jälile saades on võimalik õigesti ravides sellest paraneda.

Depressioon (ja suitsiid)

Mehed kardavad depressioonist rääkimist, arvates, et vaimse tervise probleemid ei ole mehelikud, neid peaks varjama ja ise nendega hakkama saama, aga sellise mõtteviisiga vajutakse aina sügavamale musta auku. Ehkki naised teevad rohkem enesetapukatseid, on just mehed need, kes selle päriselt ka lõpuni viivad.

Diabeet

Salakaval haigus, mis võib areneda vaikselt aastatega, ehk veresuhkru tase läheb kogu aeg normist aina kõrgemaks. Meestel, kes on sündinud 2000ndate aastate paiku, neil on lausa üks kolmest võimalus diabeet saada oma elu jooksul. Et seda ei juhtuks, peaks juba praegu oma ebatervisliku eluviisi käsile võtma.

Erektsioonihäired

Ehkki need ei ole tervisele otseselt ohtlikud, kinnitavad uuringud, et meestel, kellel on erektsioonihäired, on suurem võimalus saada ka depressioon.

Allikas: Web MD